10 krumplis egytál 450 kalória alatt.
Krumplis-húsos
egytálétel gluténmentes recept
369 kcal / adag
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
1. A húst megmossuk,
megtisztítjuk, kockákra vágjuk (kb. 2x2 cm).
2. Egy fazékban
felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst, és pirítjuk.
3. Közben megpucoljuk a
krumplit, megmossuk.
4. A húst időnként
megkeverjük, mikor már pirul, ráöntjük a fehérbort.
5. Így rotyogtatjuk a
húst fedő nélkül, amíg a krumplikat felkockázzuk.
6. Amikor a fehérbor már
majdnem elfőtt, hozzáadjuk a krumplit, a babérlevelet és a felkarikázott
paradicsomot.
7. Sózzuk ízlés szerint,
annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi.
8. Készre főzzük -kb.
20-30 perc (amíg a krumpli meg nem puhul).
9. Tálalás előtt parmezánt
reszelünk rá.
Kakukkfüves-sonkás répa burgonyával recept
375 kcal/adag
hozzávalók / 3 adag
elkészítés
1. A csíkokra vágott
sonkát, húst egy tepsibe hintjük, olajat öntünk rá. Betesszük a sütőbe, addig
hadd piruljon, amíg a zöldségeket előkészítjük.
2. A répákat és a
krumplikat lereszeljük, a nagyobb csíkos reszelő részen. Összekeverjük a
fűszerekkel.
3. A tepsibe végigszórjuk
a zöldségeket, felöntjük vízzel.
4. Addig pároljuk, míg minden
meg nem puhul (kb. 50 perc). Megszórjuk sajttal.
5. Pirítóssal
fogyasztjuk, de magában is teljes főétel.
§
sütési hőfok: 180°C
Korianderes
burgonyadarabok recept
364 kcal /adag
hozzávalók / 6 adag
elkészítés
1. Meghámozzuk a
burgonyákat, és nagy darabokra vágjuk, a sertéshúst apró darabokra vágjuk, a
paprikát és az újhagyma fehér részét finomra aprítjuk.
2. Nagy fazék forró
vízben 15-25 percig vagy puhulásig főzzük a burgonyát. Kivesszük,
lecsepegtetjük, és félretesszük a fővővíz egy részét.
3. Mély serpenyőben
bőségesen olajat hevítűnk, és addig sütjük benne a burgonyát, amíg aranyszínű
lesz. Lecsepegtetjük, és félretesszük.
4. Ezután egy kis olajat
felforrósitunk, és egy kevés ideig sütjük az apróra vágott húst, a
korianderbogyókat és a kaliforniai paprikát. Sóval, borssal, cukorral
ízesítjük, és még egy percig keverve-rázva sütjük.
5. Hozzákeverjük a
burgonyát és a főzővizet. 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és
melegen tálaljuk.
Gratinírozott
spenótos burgonya recept
427 kcal/adag
hozzávalók / 2 adag
A sütőforma előkészítéséhez
A burgonyához
elkészítés
1. A burgonyát megmossuk,
majd sós vízben kb. 45 percig főzzük.
2. A hagymát és
fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
3. Az olajat egy
serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát és üvegesre
dinszteljük. Hozzáadjuk a fagyos spenótot, felöntjük 100 ml vízzel. Lefedve
közepes tűzön kb 15 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
4. A paradicsomot
megmossuk, a magházát kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. A sajtot 16 cikkre
vágjuk. A burgonyát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghántjuk, majd
hosszában elfelezzük.
5. A burgonyát egy vajjal
kikent tűzálló tálba tesszük. A spenótot elosztjuk a burgonyákra. Minden
burgonyára 2 sajtszeletet teszünk, megszórjuk a paradicsomkockákkal.
6. 200 fokra
előmelegített sütőbe toljuk és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
§
sütési hőfok: 200°C
Tonhalas
burgonya recept
387 kcal /adag
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
1. A krumplit sós vízben,
héjában megfőzzük.
2. A vöröshagymát
karikákra vágjuk, a tonhalkonzerv olajában nagy serpenyőben üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott burgonyát, és kb. 15 percig
sütjük.
3. A megsült krumplit
tepsibe helyezzük, hozzáadjuk a darabokra tört tonhalat. Pirospaprikával és
borssal megszórjuk.
4. A tojásokat tejjel
összekeverjük, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Ráöntjük a
burgonyára, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
§
sütési hőfok: 180°C
§
tepsi mérete: 30x20x6 cm
Calabriai
paprikás krumpli recept
407 kcal/adag
hozzávalók / 6 adag
elkészítés
1. A krumplit megmossuk,
megpucoljuk, és kockára vágjuk.
2. Olívaolajjal vékonyan
kikent tepsibe tesszük, sózzuk, megszórjuk oregánóval és a rozmaringgal, majd
sütőbe tesszük,és kb. 20 percig sütjük.
3. A paprikát megmossuk,
és vékony szeletekre vágjuk, 20 perc után a krumplihoz tesszük, és alaposan
összeforgatjuk.
4. A kolbászt vékony
karikákra vágjuk, és az utolsó 10 percben a többiekhez adjuk, alaposan
összekeverjük
5. Melegen tálaljuk.
§
sütési hőfok: 180°C
Paprikás krumpli
zellerzölddel és tojással recept
412 kcal /adag
hozzávalók / 6 adag
elkészítés
1. Az olajon az apró
kockára vágott hagymát megdinszteljük.
2. Rátesszük a cikkekre
vágott burgonyát, a pirospaprika-krémet, sót, borsot, és 1-2 percig így
pirítjuk.
3. Felvágjuk a paprikákat
és a hámozott paradicsomokat, valamint a zellerzöldet, majd felengedjük annyi
vízzel, hogy falig ellepje, fedő alatt jó 10 percig főzzük.
4. Hozzátesszük a
virsliket, végül pedig a tojásokat egyenként beleengedjük. Fedő alatt 2 percig
főzzük, majd elzárjuk a gázt.
Tepsis burgonya
Annától recept
375 kcal /adag
hozzávalók / 5 adag
elkészítés
1. Hámozzuk meg a
krumplikat, és szeleteljük fel őket egy kés vagy egy zöldségszeletelő
segítségével.
2. Aprítsuk fel a
fokhagymafejeket, tegyük őket egy lábosba a tejszín társaságában, sózzuk,
borsozzuk, majd főzzük fel.
3. Közben olvasszuk meg a
vajat, kenjük ki egy mélyebb tepsit vagy jénait, majd rendezzük el szépen a
krumpli szeleteket benne.
4. Egyenletesen öntsük rá
a meleg, fokhagymás-fűszeres tejszínt, szórjuk meg a sajttal, majd mehet a
sütőbe egy 45-60 percre. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük, hogy jól átsültek-e a
szeletek.
§
sütési hőfok: 180°C
Tepsis-krumplis-pulykás
recept
444 kcal/adag
hozzávalók / 6 adag
elkészítés
1. A krumplikat,
hagymákat, sárgarépákat meghámozzuk.
2. A krumplikat,
hagymákat cikkekre, a répákat kb. 7 mm-es karikákra vágjuk.
3. Előkészítjük a tepsit,
beleöntjük az olívaolajat, majd elterítjük a darabolt zöldségeket.
4. Ízlés szerint
megszórjuk az ételízesítővel.
5. A pulykamellet kb. 1
cm-s vastagságúra szeleteljük, majd megsózzuk és elhelyezzük a
6. zöldségek tetején.
7. A paprikákból
szeleteket/ karikákat vágunk és rátesszük a húsokra, zöldségekre.
8. Ezután megszórjuk az
egész tepsit őrölt borssal, rozmaringgal, durvára darált színes borssal,
finoman hintünk rá némi ételízesítőt és végül ráreszeljük a
fokhagymagerezdeket.
9. Aláöntünk 2 dl vizet
és szorosan lezárjuk alufóliával.
10. 200 °C-on sütjük 1-1 ½
órát, ezután leszedjük a fóliát, és ha megpuhult a hús és a krumpli,
meglocsoljuk kevés tejjel, majd visszatesszük a sütőbe és pirulásig sütjük még.
§
sütési hőfok: 200°C
§
sütési mód: alul-felül sütés
§
tepsi mérete: 40x30x4 cm
Innsbrucki
Gröstl recept
385 kcal/adag
hozzávalók / 4 adag
elkészítés
1. A krumplit felrakjuk
héjában főni, kb. 25 percig.
2. A húst megmossuk,
felkockázzuk.
3. A vajat megolvasztjuk
a serpenyőben, és hozzáadjuk a felaprított hagymát. Mikor már üveges színe van,
hozzáadjuk a húst, és kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket.
4. Mikor a krumpli kész,
meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a húshoz adjuk. Összepirítjuk őket, majd
legvégén hozzáadjuk a petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése