- 1dltej
- 8dkgcukor
- 1.5dkgélesztő
- 50dkgliszt
- 30dkgmargarin
- 1csomvaníliás cukor
- 1dbtojás
- A töltelékhez:
- 40dkgdarált dió
- 20dkgporcukor
- 2csomvaníliás cukor
- 5dlsárgabaracklekvár
- A mázhoz:
- 20dkgporcukor
- 3ekkakaó
- 5dkgvaj
ELKÉSZÍTÉS
- A tejet meglangyosítjuk és összekeverjük egy kevés cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttajuk.
- A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a tésztát három részre elosztjuk.
- A darált diót a cukorral, és a vaníliás cukorral összekeverjük.
- Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, (v. kizsírozni, és lisztezni) majd az egyik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.
- Ezután rákenjük a lekvár felét, majd megszórjuk a diós-cukros keverék felével.
- Ezután kinyújtjuk a második tésztát és töltelék tetejére helyezzük. Ezt a lapot megkenjük a maradék lekvárral, majd megszórjuk a maradék diós-cukros keverékkel.
- Végül a harmadik tésztát is kinyújtjuk, és a töltelék tetejére helyezzük. Szobahőmérsékleten kb. 1 órán át pihentetjük, majd villával több helyen megböködjük, és vékonyan lekenjük a tejjel.
- Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg a teteje szép pirosra sül (kb. 30 perc). A sütőből kivéve, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.
- A porcukrot simára keverjük a kakaóval, az olvasztott vajjal, és az apránként hozzáadott forró vízzel (a vizet kanalanként adagoljuk hozzá, hogy egy sűrűbb, de még könnyen kenhető masszát kapjunk).
- A kakaós masszát a teljesen kihűlt tészta tetejére öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Ezután hagyjuk hogy teljesen megdermedjen, majd ízlés szerint szeleteljük fel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése