2020. május 1., péntek

insanity étrend


1. nap

reggeli: Bogyós proteines "smoothie": 25g fehérjepor, 50 g meggy 2 dl víz - ezeket összeturmixoljuk és kész. 

Tízórai: Protein rántotta: egy tojás, három tojás fehérje, 60 gramm pulykamell sonka, 30g gomba és 30 g hagyma aprítva, egy szelet teljes kiőrlésű kenyér.

ebéd: Grillezett csirke saláta:10 dkg grillezett csirkemell, 50 g brokkoli, 60g saláta, fél feldarabolt alma, 50 g szeletelt kígyóuborka  Halmozzuk egy nagy salátástálra a sötétzöld zöldségeket (salátát), adjuk hozzá a csirkemellet, az almát és az uborkát. Locsoljuk meg friss citromlével.  30 g mogyoró (nem a pucolt)

Uzsonna: 20 g abenbrot, 20 ml paradicsomszósz, 30g  mozzarella, 60 gramm grillezett csirkemell, 50 g brokkoli. A kenyérre tegyük rá a paradicsomszószt, a sajtot és a csirkemellet. Süssük 175 C fokon 10 percig és szervírozzuk a párolt brokkolival. 

Vacsora: Csirkehúsgolyók Elkészítés és hozzávalók: 10 deka darált csirkehús, egy tojásfehérje, egy evőkanál fűszerezett zsemlemorzsa, 80g  tk főtt tészta, fél csésze  paradicsomlé, 60 g párolt zöldbab. A darált csirkehúst keverjük dolgozzuk össze a zsemlemorzsával és a tojásfehérjével. Formáljunk kis gombócokat belőle, helyezzük sütőpapírra és süssük 175 C fokon 15-20 percig, vagy amíg átsül. Szervírozzuk a főtt tésztával, öntsünk rá paradicsomszószt. Adjuk mellé a párolt zöldbabot. 

1 adag fehérjeturmix edzés után.

1696 kcal, fehérje: 182g, ch:124g, zs:50g.












2. nap

Reggeli:  Zabkása: 30g  zabpehely 2 dl tejben főzve, 50 g meggy, 20g  aprított dió;

Tízórai: Szendvics: 50 g abenbrot, 60 gramm pulykamellsonka, 25 g tolle trappista light  sovány sajt, 50 g paradicsom, 1 dl zöldséglé.

Ebéd: 80 g TK tészta 80 g zöldségekkel és 50 g feta sajttal

Uzsonna:  Pulykás salátatekercs és babsaláta: 60 gramm pulykamellsonka, 50 g szeletelt paradicsom, egy evőkanál sovány orosz öntet (=ezersziget öntet), 80 g jégsaláta 20 g  csicseriborsó, 20 g bab, 20g zeller felszeletelve, egy teáskanál olívaolaj, ízlés szerint só, bors, citromlé. Tekerjük be a pulykasonkát, a paradicsomot és az ezersziget öntetet. A többi hozzávalóból készítsünk babsalátát. 

Vacsora: 100 g főtt barna rizs, 60 gramm felkockázott grill csirkemell, 150 g savanyú káposzta

1 adag fehérjeturmix edzés után.


1653 kcal, fehérje: 123g, ch:147g, zs:60g.
















3.nap

reggeli: Túró müzlivel 150g  sovány túró, 30g  müzli. 

Tízórai: Vaníliás bogyós gyümis protein shake: 2 dl tej, 30 g tejsavófehérje-koncentrátumból készült fehérje por (Whey protein), 30 g meggy,  egy teáskanál vanília kivonat, fél banán. Turmixuljuk össze. 

Ebéd: Vörösbab leves fél szendviccsel: 100g vörösbab csésze konzerból és 100 g répából leves, 20 g abenbrot kenyér, 60 gramm pulykamellsonka, 1 tk. mustár. Készítsünk szendvicset a kenyérből, sonkából, mustárból. Fogyasszuk el a levessel. 

Uzsonna: Tonhal saláta paradicsomban:125 gramm tonhal, 20 g zeller feldarabolva, 30 g felaprított vöröshagyma, egy evőkanál zsírcsökkentett majonéz, egy teáskanál mustár, 50 g paradicsom, 20 g abenbrot kenyér.

Vacsora: Dobva-rázva sütött csirke brokkolival, gombával és zöldborsóval: 125 gramm filézett, bőr nélküli csirkemell kétcentis darabokra kockázva, 50 g brokkoli, 30 g  gomba, 30g zöldborsó, 1 ek kókuszolaj, 100 g főtt barna rizs. Wokban közepes hőmérsékleten 7-10 percig süssük a csirkemellet. Vegyük ki, és ugyanebbe a serpenyőben süssük meg a gombát, brokkolit és zöldborsót kb. 6-8 percig, amíg megpuhul. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe. A főtt barna rizzsel tálaljuk. 

1 adag fehérjeturmix edzés után.


1596 kcal, fehérje: 168g, ch:131g, zs:42g.












4. nap

reggeli: Apple Cinnamon Zabpehely 1 csésze víz ,1/2 csésze zabpehely, 1 egész alma
1/4 tk. őrölt fahéj, édesítő, 14 g Protein Powder
1 púpozott teáskanál. lenmag liszt (vagy őrölt lenmag)
az almát darabolni, a lenmagdara kivételével összekeverni, mikróba tenni, majd hozzákeverni a lenmagdarát

tízórai: 4. Energiaszelet (nutrition bar) Elkészítés és hozzávalók: egy darab energiaszelet, 150g túró. Olyan energiaszeletet vegyünk, ami kb. 200 kalóriát, 25 grammnál kevesebb cukrot, és legalább 10 gramm fehérjét tartalmaz .Együk meg a túróval.

Ebéd: lencseleves:1 evőkanál. Olívaolaj, 2-1/2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva, osztva, 2 kis sárgarépa, hámozott és kockára vágott 100g főtt lencse, 2 csésze víz, 1 gerezd fokhagyma, Só és bors ízlés szerint
A lencsét pürésítsük.

uzsonna:palacsinta: 2 tojás, enyhén felvert, 1/4 csésze kukoricaolaj, 2 csésze alacsony zsírtartalmú tej,2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 csésze búzacsíra, 1/2 teáskanál só, 1 1/2 csésze teljes kiőrlésű tészta liszt. Összekeverni, sütni. Makes 8 személyre.

Vacsora:  Sült tonhal párolt répával és karfiollal.125 gramm tonhal, egy teáskanál olívaolaj, két evőkanál fűszerezett zsemlemorzsa, só és bors ízlés szerint, párolt vegyes zöldség: répa, kukorica, karfiol. Panírozzuk be a halat az olívaolajba és zsemlemorzsába, egy csipet sóval és borssal. Süssük 175 C fokon 12-15 percig és szervírozzuk a párolt zöldségekkel. 














5. nap

reggeli: 9. Mogyorókrémes pirítós: Elkészítés és hozzávalók: egy teljes kiőrlésű kétszersült, egy evőkanál mogyoró- vagy mandulavaj, egy teáskanál vegyesgyümölcs dzsem, fél csésze sovány túró. Kenjük meg a mogyoróvajjal és a dzsemmel a kétszersültet és túróval tálaljuk. 

Tízórai: 3. Joghurt-tál Elkészítés és hozzávalók: egy sovány natúr joghurt (Görög joghurt a legjobb), egy felkockázott alma, két evőkanál vágott dió, egy teáskanál méz. A joghurtba keverjük bele a többi hozzávalót. 

Ebéd: rizses egytál
 100G főtt barna rizs, hideg, 80 g csirkemell (vagy más sovány hús),
főtt és apróra vágott, 2 tojásfehérje, 1/2 csésze zöldborsó, 1 hagyma, kockázva,
1 zöld hagyma, kockázva, 2 evőkanál kókuszolaj, Só és bors
A tojás felverni. Melegíteni az olajat, majd egyesíteni hozzávalókat egy serpenyőben.
. Makes 4 személyre.


Uzsonna:
10. Marhasült tekercs Elkészítés és hozzávalók: 125 gramm sovány marhasült, szeletelt paradicsom, egy 15 centis tk tortilla, egy csésze vegyes friss vagy mirelit bogyós gyümölcs. A marhasültet és a paradicsomot tekerjük a tortillába. Tálaljuk a vegyes gyümölcs mellé.

Vacsora:
2. Rántotta vacsorára Elkészítés és hozzávalók: egy darab tojás, két tojás fehérjéje, negyed csésze feta sajt morzsolva, egy csésze bébispenót, kenyér.  Rántottát készítünk a tojásból, két tojás fehérjéjéből, a feta sajtból és a bébispenótból. A tk kenyérrel szervírozzuk. 











6.nap

reggeli: Müzlis tál: Elkészítés és hozzávalók: egy csésze magas fehérjetartalmú müzli, egy evőkanál lenmag, kétharmad csésze lefölözött mandula- rizs vagy szójatej, fél csésze banán felkockázva. A hozzávalókat összekeverjük és kész. 

Tízórai: Pulykás BLT Elkészítés és hozzávalók: két szelet tk kenyér, három szelet pulyka bacon, szeletelt paradicsom és fejes saláta ízlés szerint, egy friss körte. Készítsünk szenvicset a kenyérből, pulyka baconből, paradicsomból és salátából. A körtével tálaljuk.

Ebéd: Marhasült szendvics Elkészítés és hozzávalók: 125 gramm sovány marhasült, fél 15 centis tk pita, koktélparadicsom szeletelve, fejes saláta, sötét saláta levelek, amerikai paprika szeletelve, kígyóuborka és gomba szeletelve. A pitébe halmozzuk a marhasültet a koktélparadicsommal és a fejessalátával. Emellé készítsünk salátát a többi hozzávalóból és azt öntsük le frissen facsar citrom vagy lime levével. 


uzsonna: Paradicsomleves: 2 evőkanál kókuszolaj, házi paradicsomlé, 1 tk. citrom bors (vagy ízlés szerint fűszer), 1/2 csésze hagyma, aprítva, édesítő
Párolni a hagymát az olajon közepes lángon, hozzáadjuk a paradicsomlevet, főzni. Szűrjük le a pépesített keveréket egy szűrőn, hogy eltávolítsuk a magokat. Makes 4 1-csésze adag.

Vacsora:  Citromos csirke répával Elkészítés és hozzávalók: 125 gramm filézett, bőr nélküli csirkemell, fél evőkanál olívaolaj, két evőkanál citromlé, fél teáskanál fűszerpaprika, tengeri só, bors, egy csésze főtt és felkockázott répa, két teáskanál méz. Tegyük hőálló tálba a csirkemellet, tegyük rá az olívaolajat, sót, borsot, paprikát, citromlét. Süssük 175 C fokon 15-20 percig, vagy amíg átsül. Szervírozzuk a mézzel megkent répával. 











7. nap

reggeli:  Zöldséges rántotta: Elkészítés és hozzávalók: két darab tojás, két tojás fehérjéje, gomba és hagyma ízlés szerint, egy szelet teljes kiőrlésű kétszersült, egy evőkanál vegyes gyümölcs dzsem. Rántottát készítünk a hagymából, gombából és két tojásból és két tojás fehérjéjéből. A dzsemmel megkent kétszersülttel tálaljuk. 

Tízórai: Vaníliás bogyós gyümis protein shake Elkészítés és hozzávalók: egy csésze fölözött tej, rizs- vagy mandulatej, egy mérőkanál tejsavófehérje-koncentrátumból készült fehérje por (Whey protein), egy csésze mirelit bogyós gyümölcs, egy teáskanál vanília kivonat, fél banán.  Turmixuljuk össze. 

Ebéd: Nizzai saláta tonhallal. Elkészítés és hozzávalók: tíz deka tonhal, két csésze vegyes zöldsaláta, egy csésze párolt zöldbab, egy kisebb újkrumpli főzve, öt fekete olívabogyó, az ízesítéshez friss citrom, só, bors. Grillezzük vagy süssük meg a tonhalat. Egy salátástálra tegyük a salátaleveleket, a zöldbabbal, olívabogyókkal, a krumplival és a lazaccal. Locsoljuk meg friss citromlével és ízesítsük sóval, borssal.

Uzsonna: Insanity speciális szendvics - mogyoróvajjal (nem a sokak által kevert Nutella "mogyorókrémet érteni ez alatt, hanem a 80 százalékos atrtalmu mogyorokrémet, ami nem cukrozott) és lekvárral. Elkészítés és hozzávalók: egy szelet tk kenyér, egy evőkanál természetes mogyoró- vagy mandulavaj, egy evőkanál vegyesgyümölcs lekvár VAGY egynegyed felkarikázott banán, fél csésze 1 %-os túró. 

Vacsora: Dobva-rázva sütött csirke brokkolival, gombával és zöldborsóval Elkészítés és hozzávalók: 125 gramm filézett, bőr nélküli csirkemell kétcentis darabokra kockázva, egy csésze brokkoli, fél csésze felvágott gomba, fél csésze zöldborsó, két teáskanál szójaszósz, két evőkanál csirkehúsleves, egy teáskanál szezámolaj, egyharmad csésze főtt barnarizs. Wokban közepes hőmérsékleten 7-10 percig süssük a csirkemellet. Vegyük ki, és ugyanebbe a serpenyőben süssük meg a gombát, brokkolit és zöldborsót kb. 6-8 percig, amíg megpuhul. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, ízesítsük a szójaszósszal, húslevessel és szezámolajjal. Egyharmad csésze főtt barnarizzsel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése