Csokoládé
torta
Krém
Tejszin 30%-os |
355g |
63-ft |
Cukor |
300g |
375-ft |
Vaniliáscukor |
36g |
150-ft |
Kakaópor |
90g |
450-ft |
Csokipasztilla |
90g |
345-ft |
Vaj |
150g |
450-ft |
Alkohol |
15g |
40-ft |
Vaj(habosításhoz) |
300g |
900-ft |
|
|
Öszz = 2773-ft |
A tejszint a cukorral vaníliáscukorral 106-108
fokra melegítem, majd belekeverem a csokipasztillát, ha elolvadt elkeverem
benne a kakaóport, végül a 150g vajjal már csak addig hagyom a főzőlapon míg a
vaj el nem olvadt. Hagyom kihűlni majd másnap kihabositom a 300g vajjal.
Felvert
Egész tojás |
400g |
400-ft |
Cukor |
200g |
40-ft |
Étolaj |
80g |
40-ft |
Liszt |
145g |
40-ft |
Kakaópor |
60g |
300-ft |
Vaníliáscukor |
20g |
100-ft |
Csokipasztilla |
20g |
80-ft |
|
|
Össz = 1000-ft |
A 400g tojást a cukorral, vaníliáscukorral
csípösre melegítem (45-50fokra) majd kihűlésig habbá verem közben részletekben
hozzá adom az olajat, a csokipasztillát felolvasztom, és lisztes kakaóporral 3
részletben hozzákeverem a tojáshabhoz, majd 180fokos sütőben légkeverésen kb 45
perc alatt készre sütöm.
Tölthetjük a
tortát 2019. május 11.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése