Krémek
Erős Pista
80 dkg piros csípős
paprika
20 dkg paradicsom
20-25 dkg só
Ezeket ledarálom...a sót utánna adom hozzá..én még
meg botmixereztem a végén...legyen jó krémes...mehet üvegbe...
Ketchup
3 kg paradicsom
4-5 paprika
4-5 fej hagyma
1 fokhagyma
1 zeller a zőldje is kell bele
6 db alma
só ízlés szerint
oregánó, örölt babérlevél , kakukkfű, rozmaring
mindent egybe belerakok egy nagy fazekba...
alaposan szétfőzöm....ez eltartt kb egy óra hoszt.... botmixerrel
mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég krémes...
cukor mindenkinek a szája íze szerint mehet beletehát ha szükséges minidg
mixelni és utánna újra felfőzni...mehet üvegekbe amit előtte ki kell főzni...
szóval forrón üveg töltöm és egy hajszálnyi olajat teszek a tetejére
szárazdunszt és ha kihült mehet a polcra
gulyáskrém
1,5 kg paprika
1 liter saját paradicsomlé... 100%-os kell hozzá
6 fej hagyma
1 fej zeller én beleraktam a zőldjét is
5 babérlevél
1/2 ek örölt kömény
1 tk örölt bors
4 ek só
2 ek barna nádcukor..lehet sima is
1 dl olaj
erős paprika ha valaki szereti erősen, én fele fele
arányba készítettem
só és cukor kivételével mindent lábasba rakok,
sokáig alaposan szét kell főzni...a babérlevelet ki kell venni mixelni kell...
ujra főzni és most kell bele a cukor és só... sűrűre kell főzni...még melegen
üvegbe szedni fejre állítani és így kell szárazdunsztba kihűteni ... én
belekanalaztam egy részét jégkockatartóba és mikor megfagyott kiütögettem,
mehet zacskóba a fagyóba
Piros arany :
2 kg szép
pirosra érett paprika
2 db csípős pirosra érett paprika, ha csípősen szereted akkor 5 is lehet
4 fej hagyma
5 szép piros paradicsom
1,5 dl olaj
1 evőkanál só
paprika, paradicsom, hagyma, felaprózva, olaj só hozzáadva... egy nagy
méretű tálba helyezve, felteszem főni... alaposan szétfőzöm... botmixerrel
pépesítem... újra felfőzöm... megint botmixerezem....kifőzött üvegekbe
szedem... száraz dunsztba kihűtöm...nem fog megromlani, mert kétszer főztük
fel...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése