2021. november 4., csütörtök

Mandulatej

 

Mandulatej

A mandula-víz arányát ízlésünk és pénztárcánk szerint alakíthatjuk, attól függően, hogy milyen sűrűn szeretjük.
A pépes mandulát is fel lehet használni, sütikbe, turmixba, fagyiba.
A mandulát akár hosszabb ideig is lehet a vízben áztatni, és többször átdarálni.

 

Forraljunk fel egy lábasban vizet, tegyük bele a mandulákat 2-3 percre.

Szűrjük le, és mossuk át a mandulákat egy kevés hideg vízzel.

Így nagyon könnyű lesz a héját eltávolítani, csak óvatosan nyomjuk meg az egyik végén és így könnyen kicsúszik a héjából.

Tegyük a mandulát a turmixgépbe, és lassan adagolva a vizet magas fokozaton pépessé daráljuk. Leszűrjük.

Van, akik héjával együtt készíti a mandulatejet.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése