2020. december 17., csütörtök

bodzafánk

 

Bodzafánk

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 5 evőkanál cukor, 2 tojás sárgája, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, csipetnyi só, 8 tenyérnyi bodzavirág; a sütéshez: olaj

Elkészítés:
Az élesztőt a kevés cukorral ízesített, meglangyosított tejben felfuttatjuk, a liszthez adjuk, majd összedolgozzuk a cukorral, a vajjal, a tojások sárgájával és csipetnyi sóval. Beledolgozzuk a lecsipkedett virágokat is, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük.

Lisztezett deszkán másfél centi vastagra nyújtjuk, és egy közepes méretű fánkszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, melyek mindkét oldalát forró olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd azon melegében, porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése