Bodzafánk
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 5 evőkanál cukor, 2 tojás
sárgája, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, csipetnyi só, 8 tenyérnyi
bodzavirág; a sütéshez: olaj
Elkészítés:
Az élesztőt a kevés cukorral ízesített,
meglangyosított tejben felfuttatjuk, a liszthez adjuk, majd összedolgozzuk a
cukorral, a vajjal, a tojások sárgájával és csipetnyi sóval. Beledolgozzuk a
lecsipkedett virágokat is, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkán másfél centi vastagra nyújtjuk,
és egy közepes méretű fánkszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, melyek
mindkét oldalát forró olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd
azon melegében, porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése