2020. december 14., hétfő

Búvár túrós

 Búvár túrós 


Hozzávalók: 

A tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliáscukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefír, 1 teáskanál szódabikarbóna. 

A tetetjére: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 12 dkg vaj. 


A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal , vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába , innen kapta a süti a nevét. 


(Én raktam a túróba kevés cukrot, pici reszelt citromhéjat és sok-sok mazsolát! - Andi) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése