2020. december 15., kedd

Finom sütemény

 Finom sütemény


Hozzávalók: 

A piskótához: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál ecet, 7 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 dkg kakaó. 

A krémhez: 4 tojás sárgája, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt, 15 dkg porcukor, 25 dkg vaj. 

A mázhoz: 4 tojás fehérje, 20 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor. 


A piskótát elkészítjük a szokott módon. 


A krém elkészítése: A 4 tojás sárgájából, a tejből, a vaníliás cukorból, a lisztből, sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral habosra kikevert vajat. 

Máz elkészítése: A 4 tojás fehérjét, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral gőz felett felverjük. Rákenjük a krémre, majd csokoládémázzal bevonjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése