2020. december 17., csütörtök

Habos malnatorta

 Habos malnatorta 

(8050 J/1920 kal): 


Osszegyurunk 20 deka finomlisztet nyolc deka Rama margarinnal, ket tojas sargajaval, egy fel citrom reszelt hejaval, csipet soval, egy csapott evokanal porcukorral meg annyi hideg vizzel, hogy rugalmas tesztat kapjunk. Egy oraig huvos helyen pihentetjuk, majd vekony kerek lappa nyujtjuk, es ugy belelunk ki vele egy nagy tortaformat, hogy magas

pereme is legyen. Villaval megszurkaljuk a tesztat, es a sutoben

vilagossargara sutjuk. Ezutan a belsejet malnalekvarral megkenjuk, 50

deka friss malnaval kirakjuk, es tetejere simitjuk a tojasok kemeny habba

vert feherjet, amelyet egy evokanal kristalycukorral izesitettunk. A sutobe visszatoljuk a tortat, de a langot majdnem teljesen lecsavarjuk, hogy a hab a tetejen inkabb szaradjon, mint suljon. Akkor jo, ha szep

rozsaszinu a teteje. A megsult tortat az elzart suto nyitott ajtajaban hagyjuk kihulni, nehogy "megfazzon", es a hab osszeessen. Vegul a tortakarimat lehuzzuk rola, es a tortalappal egyutt csusztatjuk talra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése