Húsmentes menü
5. hét
|
2013. február 11.,
hétfő |
|||||||
|
|||||||
|
3 deci tejeskávé 1,5
százalékos tejjel, édesítés nélkül, az előző nap készített bazsalikomos
fetakrémből max. 10 deka, két szelet Abonett, bármennyi nyers zöldség |
|||||||
|
|||||||
|
Mandarinos-citromos kefirital Hozzávalók egy
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
|
Téli lencsesaláta Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
Mandulás zabpehelykása Hozzávalók egy
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
|
20 deka
savanyúkáposzta, egy körte |
|
2013. február 12.,
kedd |
|||||||
|
|||||||
|
Almaomlett Hozzávalók két
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
Paradicsomos ivójoghurt Hozzávalók két
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
|
Brokkolikrémleves Hozzávalók négy
adaghoz: |
|||||||
|
Csaászármorzsa párolt almával Hozzávalók egy családi
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
|
Bármennyi nyers
zöldség 10 deka Óvári sajttal |
|||||||
|
|||||||
|
20 deka mirelit meggy,
két szelet puffasztott barnarizskenyér |
|
2013. február 13.,
szerda |
|||||||
|
|||||||
|
Zabkása ribizlivel Hozzávalók egy
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
|
Bármennyi nyers
gyümölcs, kivéve banán, szőlő |
|||||||
|
|||||||
|
Spenótos rétes Hozzávalók öt adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
|
Kelkáposztás szendvicskrém Hozzávalók körülbelül
fél kiló pástétomhoz: |
|||||||
|
|||||||
|
egy nyers karalábé |
|
2013. február 14.,
csütörtök |
|||||||
|
|||||||
|
2 deci tejeskávé 1,5
százalékos tejjel, édesítés nélkül, az előző nap készített kelkáposztás
szendvicskrém két szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, bármennyi nyers
zöldséggel |
|||||||
|
|||||||
|
két alma, két deci
céklalé, 5 szem mandula |
|||||||
|
|||||||
|
Borsós karfiol falafelgolyókkal Hozzávalók két
felnőttnek és két gyereknek: |
|||||||
|
|||||||
|
két szelet Abonett 5
deka zsíszegény túróval, póréhagymakarikákkal |
|||||||
|
|||||||
|
20 deka savanyú
káposzta, egy marék mandula |
|
2013. február 15.,
péntek |
|||||||
|
|||||||
|
2 deci rizstej egy
marék mirelit bogyós gyümölccsel összeturmixolva, fokhagymával bedörzsölt
teljes kiőrlésű pirítós kenyér 5 deka vékonyan szeletelt füstölt sajttal,
hozzá bármennyi nyers zöldség vagy alma |
|||||||
|
|||||||
|
1,5 deci natúr joghurt
egy kisebb reszelt répával, két evőkanál cukormentes corn flakesszel és egy
evőkanál zabkorpával |
|||||||
|
|||||||
|
Paradicsomos lencse Hozzávalók hat
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
3 deci sárgarépalé |
|||||||
|
|||||||
|
egy nagyobb, durvára
reszelt alma egy kis maréknyi tört dióval, egy citrom levével, két evőkanál
zabpehellyel, egy evőkanál zabkorpa |
|
2013. február 16.,
szombat |
|||||||
|
|||||||
|
Gombás szendvicskrém Hozzávalók 50 dekához: |
|||||||
|
|||||||
|
két alma, tíz szem
mandula |
|||||||
|
|||||||
|
Krumpli avokádós túrókrémmel Hozzávalók négy
személyre: |
|||||||
|
|||||||
|
egy körte, 5 deka
mozzarella light |
|||||||
|
|||||||
|
1,5 deci joghurt, egy
teáskanál zabkorpa, 15 deka reszelt nyers zeller |
|
2013. február 17.,
vasárnap |
|||||||
|
|||||||
|
zöld tea, rántotta két
tojásból, 2 deci joghurt, két szelet Abonett |
|||||||
|
|||||||
|
két alma vagy két
körte |
|||||||
|
|||||||
|
Sült paprikás karalábépüré Hozzávalók egy
felnőtt- és egy gyerekadaghoz: |
|||||||
|
|||||||
|
Ricottás narancsdesszert Hozzávalók hat
darabhoz: |
|||||||
|
|||||||
|
bármennyi nyers zöldség, két evőkanál napraforgómag |
szptatós!!!
Szoptatós menü
5. hét
|
2013. február 11.,
hétfő |
|||||||
|
|||||||
|
tejeskávé 2 deci 1,5
százalékos tejjel, édesítés nélkül, egy tojásból és 5 deka sajtból sütött
rántotta két szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, bármennyi nyers zöldséggel |
|||||||
|
|||||||
|
bármennyi nyers
gyümölcs (kivéve szőlő, banán) öt szem mandulával |
|||||||
|
|||||||
|
Almás-csírás sajtsaláta Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
mirelit bogyós
gyümölcs (pl. erdei mix), amennyit kívánsz |
|||||||
|
|||||||
|
pirított spenótlevelek
5 deka mozzarella lighttal és fokhagymás olívaolajjal |
|
2013. február 12.,
kedd |
|||||||
|
|||||||
|
hatalmas adag,
citromlével meglocsolt gyümölcssaláta (például: alma, körte, narancs,
ananász, mandarin), megszórva két evőkanál pirított mandulalapocskával |
|||||||
|
|||||||
|
egy darab teljes
kiőrlésű zsemle 2,5 deka márványsajttal, újhagymával, feketeretekkel,
sárgarépával |
|||||||
|
|||||||
|
Kapros csirkeleves Hozzávalók öt
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
Téli lencsesaláta Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
két alma vagy egy
nyers karalábé |
|
2013. február 13.,
szerda |
|||||||
|
|||||||
|
zöld jázmintea egy
deci 1,5 százalékos tejjel, 10 deka zsírszegény sajt, két szelet Abonett
bármennyi nyers zöldséggel |
|||||||
|
|||||||
|
bármekkora adag nyers,
feldarabolt idénygyümölcs fahéjjal megszórva, egy evőkanál zabkorpával, egy
evőkanál búzakorpával és friss citromlével |
|||||||
|
|||||||
|
Karfiolsaláta grillezett csirkével Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
Almaomlett Hozzávalók két
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
egy szelet Abonett
sovány tehéntúróval, snidlinggel vastagon megszórva, bármennyi nyers
zöldséggel |
|
2013. február 14.,
csütörtök |
|||||||
|
|||||||
|
2 deci tejeskávé 1,5
százalékos tejből, édesítés nélkül, két vékony szelet teljes kiőrlésű kenyér
vajkrémmel, egy-egy vékony szelet sajttal, bármennyi nyers zöldséggel |
|||||||
|
|||||||
|
nyers gyümölcs,
például narancs, mandarin, ananász vagy mirelit meggy, 5 deka mozzarella
light |
|||||||
|
|||||||
|
Rakott savanyúkáposzta Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
mirelit erdei bogyós
gyümölcsök mandulalapocskával |
|||||||
|
|||||||
|
Gyökérsaláta szezámmaggal Aprítógépben aprítsd
fel, azután keverd össze a következő hozzávalókat, majd keverd össze egy
citrom levével, egy evőkanál sörélesztőpehellyel, két kávéskanál őrölt
korianderrel, egy teáskanál cukormentes mustárral, egy teáskanál hidegen
préselt olajjal: |
|
2013. február 15.,
péntek |
|||||||
|
|||||||
|
3 deci 1,5 százalékos
tej, két szelet Abonett sovány tehéntúróval, petrezselyemmel vastagon
megszórva, bármennyi nyers zöldséggel |
|||||||
|
|||||||
|
bármennyi nyers
zöldség hagymás, zöldfűszeres natúr joghurttal, amelybe egy teáskanál
zabkorpát is kevertél |
|||||||
|
|||||||
|
Zöldséges harcsaleves Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
Zabkása ribizlivel Hozzávalók egy
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
|
két alma, 2,5 deka
parmezán típusú sajt |
|
2013. február 16.,
szombat |
|||||||
|
|||||||
|
3 deci frissen préselt
almalé egy citrom levével keverve, esetleg ásványvízzel hígítva, két szelet
Abonett sült sárgarépával és egy-egy vékony sajtszelettel |
|||||||
|
|||||||
|
bármennyi nyers zöldség
hagymás, zöldfűszeres natúr joghurttal |
|||||||
|
|||||||
|
Paradicsomos pulyka barna rizzsel Hozzávalók egy
felnőtt- és egy babaadaghoz: |
|||||||
|
|||||||
|
Kukactorta SÜTÉS NÉLKÜL! |
|||||||
|
|||||||
|
20 deka savanyú
káposzta |
|
2013. február 17.,
vasárnap |
|||||||
|
|||||||
|
Zabkása erdei gyümölcsökkel Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
|
nyers, darabolt
zöldségek: sárgarépa, uborka, halványítózeller-szár, 10 deka sovány túró egy
deci natúr joghurttal összekeverve |
|||||||
|
|||||||
|
Aszalt szilvával és áfonyával töltött
pulyka Hozzávalók négy
személynek: |
|||||||
|
|||||||
|
Sütőtökpástétom Hozzávalók 50 deka
szendvicskrémhez: |
|||||||
|
|||||||
|
egy nyers karalábé vagy két alma, 1,5 deci natúr kefir |
magyaros
Magyaros menü
5. hét
|
2013. február 11.,
hétfő |
|||||||
|
|||||||
|
hat-nyolc evőkanál
natúr kukoricapehely 2 deci 1,5%-os tejjel |
|||||||
|
|||||||
|
négy szem mandarin |
|||||||
|
|||||||
|
Sonkás vagdalt Elkészítés: |
|||||||
|
Sárgaborsó-főzelék Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
|
Fűszeres sült zöldségek Vékony hasábokra
vágott sárgarépát, csíkokra vagdalt káposztát, felkarikázott póréhagymát süss
meg egy kiskanál olívaolajban, kevés bazsalikommal. Bármennyit ehetsz belőle. |
|||||||
|
|||||||
|
Túrókrémes sajttekercs Hozzávalók négy
személyre: |
|
2013. február 12.,
kedd |
|||||||
|
|||||||
|
két szelet sovány
felvágott, két szelet teljes kiőrlésű kenyér, light margarin, zöldségek |
|||||||
|
|||||||
|
Házi almás gyümölcsjoghurt Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
|
Birkagulyás Elkészítés: |
|||||||
|
Almás palacsinta Hozzávalók négy
személyre: |
|||||||
|
|||||||
|
Bármennyi nyers
zöldség |
|||||||
|
|||||||
|
Kefires kukoricasaláta Hozzávalók fejenként: |
|
2013. február 13.,
szerda |
|||||||
|
|||||||
|
Zabkása meggyel és mandulával Elkészítés: |
|||||||
|
|||||||
|
Bármennyi nyers
zöldség |
|||||||
|
|||||||
|
Rakott kel Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
|
Ribizlis túróhab Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
|
Halsaláta zöldbabbal Hozzávalók fejenként: |
|
2013. február 14.,
csütörtök |
|||||||
|
|||||||
|
gyümölcstea cukor
nélkül, 4 deka sovány sajt, egy kiskanál light margarin, két szelet teljes
kiőrlésű kenyér, nyers zöldségek |
|||||||
|
|||||||
|
2 deci
feketeribizli-lé, egy puffasztott rizsszelet |
|||||||
|
|||||||
|
Fokhagymás sertésült Hozzávalók négy
személyre: |
|||||||
|
Paradicsomos burgonyafőzelék Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
|
egy pohár natúr
joghurt |
|||||||
|
|||||||
|
Sültmozzarella-saláta Elkészítés: |
|
2013. február 15.,
péntek |
|||||||
|
|||||||
|
Lencsepástétom Hozzávalók tíz
adaghoz: |
|||||||
|
|||||||
|
két alma |
|||||||
|
|||||||
|
Zöldségleves gazdagon Hozzávalók: |
|||||||
|
Tarhonyás hús Elkészítés: |
|||||||
|
|||||||
|
Bármennyi nyers
zöldség |
|||||||
|
|||||||
|
Húsgolyó káposztasalátával Elkészítés négy adag
esetén: |
|
2013. február 16.,
szombat |
|||||||
|
|||||||
|
Málnás zabkása cukor nélkül, négy-öt
evőkanál zabpehelyből, 8-10 deka mirelit málnából, 2 deci 1,5%-os tejből |
|||||||
|
|||||||
|
Almaturmix sárgarépával Hozzávalók: |
|||||||
|
|||||||
|
Roston sült halszelet vegyes
zöldségkörettel Hozzávalók fejenként:: |
|||||||
|
|||||||
|
Gyümölcskrém Hozzávalók fejenként: |
|||||||
|
|||||||
|
2 deci kefir, két
szelet sajtos-paradicsomos toast, összesen 5 deka sovány sajttal |
|
2013. február 17.,
vasárnap |
|||||||
|
|||||||
|
két kemény tojás
karikákra vágva, három-négy szelet Abonett, zöldségek |
|||||||
|
|||||||
|
Narancsturmix cukor nélkül, 10 deka
narancsból és 1 deci 1,5%-os tejből |
|||||||
|
|||||||
|
Gombaparikás Elkészítés: |
|||||||
|
|||||||
|
házi almakompót, cukor
nélkül elkészítve, fehéjjal, szegfűszeggel |
|||||||
|
|||||||
|
két szelet magos, teljes
kiőrlésű kenyér vékonyan megvajazva, két szelet kemencés sült sonka, sok
nyers zöldség |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése