Kastély torta
A tésztáját 6 tojásos kakaós piskótából készítjük,amit kihűlés után 5 lapra vágunk.
A Krémhez: 25 dkg kristálycukort olvasztunk.Ha már teljesen elolvadt a cukor, vegyük le a tűzről,kicsit hűtsük vissza kevergetéssel.Szilikon lapra csúrgassunk belőle ( 1/4 részét ) vékony csíkokat, amit majd összetörünk a töltelékhez és díszítéshez.A maradékot tegyük vissza a tűzre és óvatosan engedjük fel 2 dl tejszínnel.Vigyázz mert fröcskölhet és a cukor nagyon forró!!!Kevergetés mellett forrásig melegítjük,...amíg teljesen visszaolvad a karamell.Hadjuk hűlni.Közben 3 dl tejszínt kemény habbá verünk,a langyos karamellt folyamatos keverés közben hozzáadjuk,végül hozzáadunk még 4 cl rumot de ez elhagyható.
A lapokat megkenjük krémmel, a krémre karamallizált és aprított cukrot szórunk,majd jöhetnek a következő lapok ugyanígy.Kívülről saját krémmel kenjük és díszítjük stufnikkal.Oldalát kakaós morzsával vagy aprított pörkölt mogyoróval panírozzuk.Tetejét megszórjuk reszelt csokival,és tortánkat díszíthetjük még karamell cukor díszekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése