2020. december 15., kedd

Krumplifánk 2-4 személyre

 Krumplifánk 2-4 személyre 


25 dkg burgonya

30 dkg liszt

2 tojás sárgája

3 dkg zsír

2 dl tej

2 dkg élesztő

olaj

1 kiskanálnyi cukor 

só 


A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg, és törd át. Dolgozd 

össze a liszttel, tojássárgával, zsírral, sóval és a tejben cukorral 

felfuttatott élesztővel. A tésztát liszttel meghintett deszkán nyújtsd 

ujjnyi vastagra, és belisztezett pogácsa-szaggatóval darabold fel. 

A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen keleszd meg. (Ez kb. 1 órát 

kíván.) A fánkokat bô forró olajban süsd pirosra.

Ez a köret valamilyen mártással akár önálló étel is lehet.

A tészta egy kis reszelt sajt vagy apróra vágott sonka hozzáadásával 

is variálható. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése