Krumplifánk 2-4 személyre
25 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 dkg zsír
2 dl tej
2 dkg élesztő
olaj
1 kiskanálnyi cukor
só
A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg, és törd át. Dolgozd
össze a liszttel, tojássárgával, zsírral, sóval és a tejben cukorral
felfuttatott élesztővel. A tésztát liszttel meghintett deszkán nyújtsd
ujjnyi vastagra, és belisztezett pogácsa-szaggatóval darabold fel.
A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen keleszd meg. (Ez kb. 1 órát
kíván.) A fánkokat bô forró olajban süsd pirosra.
Ez a köret valamilyen mártással akár önálló étel is lehet.
A tészta egy kis reszelt sajt vagy apróra vágott sonka hozzáadásával
is variálható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése