2020. december 15., kedd

Sült fagylalt

 Sült fagylalt


Hozzávalók:

12 gombóc fagylalt, vanília, puncs, csoki

6 tojás fehérje

1 kk citromlé

kevés barackíz

diónyi vaj

kanálka rétesliszt


A tojásfehérjét a cseppnyi citromlével keményre fel kell

verni. Lapos sütőt vajjal kikenünk, rétesliszttel

megszórunk, erre helyezzük négy nagyméretű pöttyként a

tojáshab felét. A habfészekre kanalazzuk a fagylaltot,

majd a maradék habbal a fészket befedjük. Közepesen

forró sütőben barnára sütjük, sütés után baracklekvárral

díszítjük. Ha ügyesek vagyunk, a fagylalt meg sem olvad,

ha nem vagyunk ügyesek, az is elég látványos.

A receptet Ekker József küldte.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése