2021. szeptember 20., hétfő

Kenyér puding

 

Kenyér puding

http://images.media-allrecipes.com/userphotos/250x250/00/03/58/35847.jpgHozzávalók:

-       6-8 szelet száraz kenyér (vagy kalács)

-       2 ek. olvasztott vaj

-       ½ csésze mazsola (én aszalt ribizlivel szoktam készíteni)

-       4 tojás felverve

-       2 csésze tej

-       ¾ csésze cukor

-       1 tk. őrölt fahéj

-       1 tk. vanília kivonat

 

 

1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra.

2. A kenyérszeleteket kisebb darabokra törjük és egy 20cm átmérőjű tűzálló tálba helyezzük. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal és megszórjuk a mazsolával.

3. Egy tálban, alaposan összekeverjük a tojást, cukrot, tejet, őrölt fahéjat és a vanília kivonatot. Ráöntjük a kenyérre és egy kicsit megnyomkodjuk villával.

4. Berakjuk a sütőbe és 45 percig sütjük, vagy amíg aranybarna lesz.

 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése