2019. augusztus 9., péntek

Csirkemell pikans szőlőraguval

60 dkg csirkemell, 4 ek.olaj,
A chutney: 1 hagyma,40dkg szőlő,2 gerezd fokhagyma,10dkg cukor,1 szem csillagánizs,1 kis fahéj darab.

A húst sózzuk,borsozzuk.
A raguhoz a szőlőt magozd ki,és vágd ketté,a zöldségeket szeleteld vékonyra.
A cukrot serpenyőben karamellizáld,tedd rá a hagymát,fokhagymát,keverd össze.Tedd bele az ánizst,a fahéjat,kevés vizet adj hozzá.20 percig főzd. Amikor a hagyma puha tedd bele a szőlőt,keves ecetet,kevés sót,ha kell adj még hozzá vizet. Főzd tovább,amíg lekvár sűrűségű lesz.
A csirkemelleket felforrósítjuk olajon,megsütjük.A chutneyval tálaljuk. Köretnek  rizst készítsünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése