2019. augusztus 9., péntek

Krémleves csirkenyárssal

HV: 1 hagyma,3 gerezd foghagyma,4 sárgarépa,olaj,1/2tk. curry por, 1 ek.liszt,800ml húsleves alaplé,só,150ml főzőtejszín,pici gyömbér reszelve,250g csirkemellfilé ,bors,petrezselyemzöld vagy koriander.

A hagymát és a fokhagymát,répát  olajon pirítsuk le.Szórjuk meg a curryvel,pirotsuk le a liszttel,öntsük fel az alaplével.Sózzuk ,főzzük puhára.Pürésítsük.Adjuk hozzá a tejszínt,gyömbért,főzzük még 2 percig.
A csirkemellet kockazd fel,tűzd húsnyársra.Sózd,borsozd,süsd meg.
A levest adagold ki,szórd meg zöld fűszerrel,a levesbe rakd bele a csirkenyársakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése