Hegyi Barbara féle bonbonok
1, ESZTERHÁZY-BONBON
-30 gr dió
-1 púpos evőkanál porcukor
-60 ml tejszín
-50 gr marcipán
-60 gr tejcsokoládé
a hempergetéshez:
-15gr dió
-1 teáskanál porcukor
Az összes diót megpirítom száraz serpenyőben,
megszórom a porcukorral, és tovább melegítem, hogy kicsit karamellizálódjon.
Lehűtöm és átdarálom. (Én csak két zacskóba húzom és klopfolóval összetöröm,
hogy érezhető darabkák legyenek a bonbonba.)
A harmadát félreteszem a hempergetéshez.
A tejszínt felmelegítem egy lábosban és simára
keverem benne a feldarabolt marcipánt. Hozzáadom a csokoládét és tovább
melegítem. Amikor a csoki is felolvadt belekeverem a cukros diót. A masszát
hűtőszekrénybe teszem, majd golyókat formálok belőle és a maradék dióba
hempergetem.
2,MÁKBONBON
-60 ml tejszín
-50 gr marcipán
-100 gr fehér csoki
-85 gr darált mák
a hempergetéshez:
20 gr darált mák
-20 gr porcukor
3,NARANCSOS BONBON
-60 ml tejszín
-60 gr marcipán
-65 gr étcsokoládé
-50 gr kandírozott narancshéj
-1 teáskanál narancslikőr
Ennek a beborításához 60 gr fehér csokit ír,
azt gőz felett megolvasztja és a kihűlt masszából készült golyókat abba
mártogatja, majd a tetejére egy darab kandírozott narancshéjat tesz.
Egy régi adventi lapban trüffel recept is volt,
ez még tömörebb csoki, ha kihül és összeérik egy.két nap hűtőzés után a
legfinomabb.
-20 dkg étcsoki
-50 ml habtejszín ( én mindhez hulalát
használok)
-5 dkg margarin
-2 dkb cukor
hempergetni lehet tortareszelékbe, aprított
szeletelt mandulába, kakaóporba, fahéjba, színes gyöngyökbe..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése