2020. december 14., hétfő

bonbonok

 

Hegyi Barbara féle bonbonok

 

1, ESZTERHÁZY-BONBON

 

-30 gr dió

-1 púpos evőkanál porcukor

-60 ml tejszín

-50 gr marcipán

-60 gr tejcsokoládé

a hempergetéshez:

-15gr dió

-1 teáskanál porcukor

 

Az összes diót megpirítom száraz serpenyőben, megszórom a porcukorral, és tovább melegítem, hogy kicsit karamellizálódjon. Lehűtöm és átdarálom. (Én csak két zacskóba húzom és klopfolóval összetöröm, hogy érezhető darabkák legyenek a bonbonba.)

A harmadát félreteszem a hempergetéshez.

A tejszínt felmelegítem egy lábosban és simára keverem benne a feldarabolt marcipánt. Hozzáadom a csokoládét és tovább melegítem. Amikor a csoki is felolvadt belekeverem a cukros diót. A masszát hűtőszekrénybe teszem, majd golyókat formálok belőle és a maradék dióba hempergetem.

 

2,MÁKBONBON

 

-60 ml tejszín

-50 gr marcipán

-100 gr fehér csoki

-85 gr darált mák

a hempergetéshez:

20 gr darált mák

-20 gr porcukor

 

3,NARANCSOS BONBON

 

-60 ml tejszín

-60 gr marcipán

-65 gr étcsokoládé

-50 gr kandírozott narancshéj

-1 teáskanál narancslikőr

 

Ennek a beborításához 60 gr fehér csokit ír, azt gőz felett megolvasztja és a kihűlt masszából készült golyókat abba mártogatja, majd a tetejére egy darab kandírozott narancshéjat tesz.

 

 

Egy régi adventi lapban trüffel recept is volt, ez még tömörebb csoki, ha kihül és összeérik egy.két nap hűtőzés után a legfinomabb.

-20 dkg étcsoki

-50 ml habtejszín ( én mindhez hulalát használok)

-5 dkg margarin

-2 dkb cukor

hempergetni lehet tortareszelékbe, aprított szeletelt mandulába, kakaóporba, fahéjba, színes gyöngyökbe..

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése