2020. december 15., kedd

BURGONYA SÜTVE-TÖLTVE - Wendy's módra

 

BURGONYA SÜTVE-TÖLTVE - Wendy's módra

 

Hozzávalók:

Személyenként 2 szép, hibátlan héjú krumpli, alufólia.

A töltelékhez (4 személyre): 50 dkg párolt brokkoli, 20 dkg reszelt sajt (optimális esetben legalább a fele Cheddar sajt), 1 teáskanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, csipetnyi só, csipetnyi frissen reszelt szerecsendió.

 

sajtos-brokkoli-20090729-015-ddddd.jpg

  

Elkészítés:

A krumplikat nagyon alaposan megmossuk, legjobb kefével is átdörzsölni őket. Aztán egyenként alufóliába csomagoljuk és 200-220 fokos sütőben megsütjük.

A töltelékhez a brokkolin kívül a többi hozzávalót alaposan összekeverjük és nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a sajt fel nem olvad. Ha felolvadt a sajt, levesszük a tűzről, és belekevejük a párolt (de nem szétfőzött!) brokkolit.

Amikor a krumplik megsültek, kereszt-alakban bevágjuk a héjukat, kicsit kikaparunk a belsejükből (a kikapart krumplit is a brokkolihoz keverjük), a brokkolit pedig a krumplikba, krumplikra halmozzuk. 

Brokkoli helyett más zöldséget is tölthetünk a krumplikb

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése