BURGONYA SÜTVE-TÖLTVE -
Wendy's módra
Hozzávalók:
Személyenként 2 szép, hibátlan héjú
krumpli, alufólia.
A töltelékhez (4 személyre): 50
dkg párolt brokkoli, 20 dkg reszelt sajt (optimális esetben legalább a fele
Cheddar sajt), 1 teáskanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, csipetnyi só,
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió.

Elkészítés:
A krumplikat nagyon alaposan megmossuk,
legjobb kefével is átdörzsölni őket. Aztán egyenként alufóliába csomagoljuk és
200-220 fokos sütőben megsütjük.
A töltelékhez a brokkolin kívül a többi hozzávalót
alaposan összekeverjük és nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a sajt fel nem
olvad. Ha felolvadt a sajt, levesszük a tűzről, és belekevejük a párolt (de nem
szétfőzött!) brokkolit.
Amikor a krumplik megsültek, kereszt-alakban
bevágjuk a héjukat, kicsit kikaparunk a belsejükből (a kikapart krumplit is a
brokkolihoz keverjük), a brokkolit pedig a krumplikba, krumplikra halmozzuk.
Brokkoli helyett más zöldséget is
tölthetünk a krumplikb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése