2020. december 15., kedd

Szezámmagos csirke

 

Szezámmagos csirke

 

 

Hozzávalók:

csirkemell

liszt,

keményítő

bors

tojás

 

Fűszerek:

szezámmag

cukor

piros arany

ecet(balzsam)

szezámmag olaj(étolaj)

 

A szezámmagos csirke elkészítési módja:

A feldarabolt csirkemellhez adjunk sót, borsot, kínai sót(teáskanál Wok fűszer) és kevés vizet.

 Keverjük össze, adjuk hozzá a keményítőt és ismét alaposan forgassuk össze. 

 Hagyjuk pihenni a húst kb. 30 percig.
A bepácolt csirkemell kockákat beleforgatjuk az előre elkészített bundába.

1 tojás,2 ek liszt, 1ek keményítő, só, 1ek olaj,kevés szódabikarbóna,víz összekeverni palacsinta tészta sűrűségűre..

Az olajat felforrósítjuk és lehúzzuk a tűzről, és így teszünk bele a bundázott csirkemell csíkokat. (vagy kockát)

Kisütjük, majd leszűrjük róla az olajat és félre tesszük.
A wokba rakunk 1 kanál cukrot, 1 ek. piros aranyat, balzsam ecetet, vizet és összeforraljuk.

A szószhoz hozzáadjuk a szezámmagot, majd a kisütött csirkehúst és összeforgatjuk.

Ezután már csak a tálalás maradt hátra melynek a végén megszórjuk egy kis szezámmaggal.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése