Szezámmagos csirke
Hozzávalók:
csirkemell
liszt,
keményítő
só
bors
tojás
Fűszerek:
szezámmag
cukor
piros arany
ecet(balzsam)
szezámmag olaj(étolaj)
A szezámmagos csirke elkészítési módja:
A feldarabolt csirkemellhez adjunk sót, borsot, kínai sót(teáskanál Wok
fűszer) és kevés vizet.
Keverjük össze, adjuk hozzá a
keményítőt és ismét alaposan forgassuk össze.
Hagyjuk pihenni a húst kb. 30
percig.
A bepácolt csirkemell kockákat beleforgatjuk az előre elkészített bundába.
1 tojás,2 ek liszt, 1ek keményítő, só, 1ek olaj,kevés szódabikarbóna,víz
összekeverni palacsinta tészta sűrűségűre..
Az olajat felforrósítjuk és lehúzzuk a tűzről, és így teszünk bele a
bundázott csirkemell csíkokat. (vagy kockát)
Kisütjük, majd leszűrjük róla az olajat és félre tesszük.
A wokba rakunk 1 kanál cukrot, 1 ek. piros aranyat, balzsam ecetet, vizet és
összeforraljuk.
A szószhoz hozzáadjuk a szezámmagot, majd a kisütött csirkehúst és
összeforgatjuk.
Ezután már csak a tálalás maradt hátra melynek a végén megszórjuk egy kis
szezámmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése