Erdélyi Savanyú
Káposzta Leves Húsgombóccal
Hozzávalók:
1kg húsos csont
1/2 kg darált hús
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1-2 kanál olaj
Zöldség zöldje
Pár szem fekete bors
15-20 dkg savanyú
káposzta
1-2 bögre savanyított
káposzta lé
1 babérlevél
1-2 cikk fokhagyma
Rizs, liszt, só,
ételízesítő, őrölt bors kevés tej, 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A sárgarépát, fehér
répát és a fokhagymát lereszeljük (a reszelő kis lapján), és kevés olajon
megpároljuk. Hozzá adunk pár szem fekete borst és a babérlevelet,
valamint egy kis sót
,ételízesítőt, és beletesszük a húsos csontot,majd
felöntjük vízzel és
hagyjuk forrni. Ha a húsos csont nagyjából megpuhult, beletesszük a savanyú káposztát,
a mit előzőleg apróra vágunk, valamint beleöntjük a leszűrt
savanyú káposztalevet is(amit előtte
felforraltunk).
Tovább forraljuk.
Közben a darált húst összekeverjük a rizzsel, sóval, összevágott
zöldség zöldjével,őrölt borssal,kis gombócokat
formázunk és a már forrásban levő levesbe bele dobáljuk.
A sóval óvatosan
bánjunk mivel a vágott káposzta és a leve már sós.
Ha a húsok megpuhultak,
elkészítjük a habarást, és a levest behabarjuk,
majd levesszük a
tűzről.
Jó étvágyat kívánok!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése