2020. december 17., csütörtök

Erdélyi Savanyú Káposzta Leves Húsgombóccal

 

Erdélyi Savanyú Káposzta Leves Húsgombóccal

 

Hozzávalók:

 

1kg húsos csont

1/2 kg darált hús

2-3 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1-2 kanál olaj

Zöldség zöldje

Pár szem fekete bors

15-20 dkg savanyú káposzta

1-2 bögre savanyított káposzta lé

1 babérlevél

1-2 cikk fokhagyma

Rizs, liszt, só, ételízesítő, őrölt bors kevés tej, 2 evőkanál tejföl

 

Elkészítés:

 

A sárgarépát, fehér répát és a fokhagymát lereszeljük (a reszelő kis lapján), és kevés olajon megpároljuk. Hozzá adunk pár szem fekete borst és a babérlevelet,

valamint egy kis sót ,ételízesítőt, és beletesszük a húsos csontot,majd

felöntjük vízzel és hagyjuk forrni. Ha a húsos csont nagyjából megpuhult, beletesszük a savanyú káposztát, a mit előzőleg apróra vágunk, valamint beleöntjük a leszűrt

 savanyú káposztalevet is(amit előtte felforraltunk).

Tovább forraljuk. Közben a darált húst összekeverjük a rizzsel, sóval, összevágott

 zöldség zöldjével,őrölt borssal,kis gombócokat formázunk és a már forrásban levő levesbe bele dobáljuk.

A sóval óvatosan bánjunk mivel a vágott káposzta és a leve már sós.

Ha a húsok megpuhultak, elkészítjük a habarást, és a levest behabarjuk,

majd levesszük a tűzről.

 

Jó étvágyat kívánok!!!

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése