Gyümölcskrém formában
Hozzávalók:
2 dl joghurt,
2 dl tejszín,
2 evokanál méz vagy édesíto,
2 darab kiwi,
1 dl tej,
1 evokanál zselatinpor,
1 teáskanál reszelt citromhéj.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a hutoszekrénybe tesszük. A kiwit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Négy karikát félreteszünk, a többit villával összetörjük. A joghutot a mézzel és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a kiwipépet is. (Ha édesebben szeretjük, több mézet vagy cukrot tegyünk bele.) A tejszínhabba nagyon óvatosan
beleforgatjuk a gyümölcsös joghurtot, és ismét betesszük a hutoszekrénybe. A zselatint kis láboskába szórjuk, majd ráöntjük a tejet. Néhány percnyi áztatás után a leheto legkisebb lángra tesszük, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg folyékony nem lesz. Hagyjuk, hogy langyosra huljön. Közben kis formákat elokészítünk, vagyis a formát folpack fóliával úgy béleljük ki, hogy lelógó pereme is legyen. (Bármilyen forma lehet, akár vizespohár vagy teáscsésze, a képen kis kuglófformákba került a krém.) A keverékbe óvatosan beleforgatjuk a tejes zselatint. A formák aljára teszünk egy-egy karika kiwit, erre pedig azonnal, evokanállal ráosztjuk a krémet. Gyorsan kell adagolnunk, mert hamar dermed! Legalább fél napra behutjük. (Eperrel vagy más gyümölccsel is készíthetjük.)Tálaláskor a formákat desszertestálkára borítjuk, és a tetejérol óvatosan lehúzzuk a fóliát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése