2020. december 17., csütörtök

Gyümölcsös fagylaltkehely

 Gyümölcsös fagylaltkehely

     

  Hozzávalók:

  30 dkg málna 

  2 szelet ananász 

  4 fél őszibarack (befőtt) 

  6 evőkanál málnalikőr 

  1/2 liter vaniliafagylalt 

  2 dl tejszínhab 

  1 csomag vaniliáscukor 

  6 evőkanál tojáslikör 

                 

 Olvasszuk fel a málnát. Az ananászt és az őszibarackot 

 vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikőrrel és 

 hűtsük le. A poharakat kb. öt percig a fagyasztóban 

 hűtsük le. A fagylaltot 1 órán át jégkocka fagyasztóban 

 vagy 20 percig a hűtőszekrény normál részében engedjük 

 fel. A tejszínhabot a vaniliáscukorral verjük kemény 

 habbá, töltsük meg kinyomózsákba, és tálalásig hűtsük 

 le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba, és 

 tojáslikörrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük 

 fel, vagy gombóc formályában helyezzük a gyümölcsre. 

 Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszítsük.

                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése