Gyümölcsös fagylaltkehely
Hozzávalók:
30 dkg málna
2 szelet ananász
4 fél őszibarack (befőtt)
6 evőkanál málnalikőr
1/2 liter vaniliafagylalt
2 dl tejszínhab
1 csomag vaniliáscukor
6 evőkanál tojáslikör
Olvasszuk fel a málnát. Az ananászt és az őszibarackot
vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikőrrel és
hűtsük le. A poharakat kb. öt percig a fagyasztóban
hűtsük le. A fagylaltot 1 órán át jégkocka fagyasztóban
vagy 20 percig a hűtőszekrény normál részében engedjük
fel. A tejszínhabot a vaniliáscukorral verjük kemény
habbá, töltsük meg kinyomózsákba, és tálalásig hűtsük
le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba, és
tojáslikörrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük
fel, vagy gombóc formályában helyezzük a gyümölcsre.
Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése