Gyümölcsös pudingrétes
Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
30 dkg tetszés szerinti mirelit vagy
befott gyümölcs,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
2 dl tejszín,
ízlés szerint kevés porcukor.
A pudingot az eloírás szerint kevés cukorral, de a
szokásosnál kissé surubbre fozzük. Hagyjuk, hogy egészen
kihuljön, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A
kihult pudingot lazán összekeverjük a tejszínhabbal.
Félretesszük. A felengedett mirelit vagy a befott
gyümölcsöt tésztaszuroben jól lecsöpögtetjük (levét
megihatjuk). A réteslapokat szétszedjük. Nagy sütolapra
terítjük, és az elomelegített sütoben pillanatok alatt
megsütjük. Hagyjuk, hogy kihuljenek. A megsült lapokból
hármat egymásra borítunk, és felkenjük rá a
pudingos-tejszínes krémet, amibe belenyomkodjuk a
gyümölcsöt. A megmaradt lappal (vagy lapokkal, ha
hatlapos tésztát vásároltunk) betakarjuk, majd az
egészet betoljuk a hutoszekrénybe, és néhány órán
keresztül (vagyis a puding szilárddá dermedéséig)
hutjük. Tálalás elott kis kockákra vagy téglalap alakú
szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése