2020. december 17., csütörtök

Gyümölcsös pudingrétes

 Gyümölcsös pudingrétes

            

Hozzávalók:

1 csomag réteslap,

30 dkg tetszés szerinti mirelit vagy

befott gyümölcs,

1 zacskó vaníliás pudingpor,

4 dl tej,

2 dl tejszín,

ízlés szerint kevés porcukor.


A pudingot az eloírás szerint kevés cukorral, de a

szokásosnál kissé surubbre fozzük. Hagyjuk, hogy egészen

kihuljön, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A

kihult pudingot lazán összekeverjük a tejszínhabbal.

Félretesszük. A felengedett mirelit vagy a befott

gyümölcsöt tésztaszuroben jól lecsöpögtetjük (levét

megihatjuk). A réteslapokat szétszedjük. Nagy sütolapra

terítjük, és az elomelegített sütoben pillanatok alatt

megsütjük. Hagyjuk, hogy kihuljenek. A megsült lapokból

hármat egymásra borítunk, és felkenjük rá a

pudingos-tejszínes krémet, amibe belenyomkodjuk a

gyümölcsöt. A megmaradt lappal (vagy lapokkal, ha

hatlapos tésztát vásároltunk) betakarjuk, majd az

egészet betoljuk a hutoszekrénybe, és néhány órán

keresztül (vagyis a puding szilárddá dermedéséig)

hutjük. Tálalás elott kis kockákra vagy téglalap alakú

szeletekre vágjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése