Gyümölcsös túrós lepény
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg finomliszt,
12 dkg Rama kockamargarin,
1 dl tejföl,
1 evokanál porcukor,
1 nagy (vagy 2 kicsi) tojás,
1 teáskanál sütopor,
1 mokkáskanál só,
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró,
2 tojás,
1 dl tejföl,
10-15 dkg porcukor (vagy édesítoszer),
40 dkg bármilyen fajta tisztított, kemény gyümölcs
(alma, szilva, körte),
1 zacskó vaníliás cukor,
1 mokkáskanál só.
A sütoporral összekevert lisztet, a felütött tojást, a
tejfölt, a sót, a cukrot, és az elforgácsolt margarint
kézzel gyorsan összegyúrjuk, és cipóvá formáljuk.
Liszttel meghintve, egyharmad-kétharmad arányban
kettévágjuk, majd a nagyobbik tésztát lisztezett deszkán
közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit kibéleljük a
tésztával és félretesszük. (A másik tésztadarabot
további felhasználásig a hutobe rakjuk.) A töltelékhez a
túrót áttörjük, és a felvert tojásokkal, a cukorral, a
sóval és a vaníliás cukorral összekeverjük. A gyümölcsöt
megtisztítjuk, és kis darabokra vágva, ugyancsak a
túróhoz keverjük. A tepsiben lévo tésztára halmozzuk a
tölteléket, egyenletesen elosztjuk, erre nyomkodjuk rá a
másik, kinyújtott tésztadarabot. (A tészta kissé szakad,
de nem baj, "megfoltozhatjuk".) A tetejét kevés tejjel
bekenjük, majd villával megszurkálva, betoljuk az
elomelegített, forró sütobe. Közepes lángon 10 percig
sütjük, ezután takarékon addig sütjük tovább, amíg a
teteje szép rozsdabarna lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése