2020. december 17., csütörtök

Gyümölcsös túrótorta

 Gyümölcsös túrótorta


Hozzávalók:

25 dkg tetszés szerint bármilyen

gyümölcs (vagy lecsöpögtett befott),

25 dkg tehéntúró,

25 dkg liszt,

12 dkg margarin,

3 tojás,

2 dl tejföl,

3 evokanál porcukor,

1 zacskó vaníliás cukor,

1 teáskanál sütopor,

1 mokkáskanál só,

1 mokkáskanál reszelt citromhéj.


A tésztához a sütoporral, 1 evokanál cukorral és a sóval

elkevert lisztet mély tálba öntjük. Közepébe mélyedést

vájunk, ebbe rakunk 1 felütött tojást, a felszeletelt

margarint és 1 dl tejfölt. Az egészet gyorsan

összemorzsoljuk, majd összegyúrva egy cipóba formáljuk.

Kevés liszttel meghintjük a tetejét, és a

hutoszekrényben fél órát pihentetjük. Közben a túrót a

tejföllel és a megmaradt tojással simára keverjük,

porcukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint

édesítjük. Egy nagy tortaforma aljába úgy simítjuk bele

a kinyújtott tésztát, hogy vékony pereme is legyen. Ebbe

töltjük az ízesített túrót, majd a megtöltött formát

elomelegített, forró sütobe toljuk. 10 percig közepes

lángon, további 15 percig takaréklángon sütjük.

Próbaképpen beleszúrunk egy hurkapálcát, s ha már nem

ragad rá a tészta, se a töltelék, akkorra sült meg.

Közben elkészítjük a gyümölcsöt, amit a tetejére rakunk.

Megmossuk, kimagozzuk, egyforma darabokra aprítjuk, és

szépen elrendezzük a még forró tortán. Frissen is, hutve

is nagyon jó.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése