Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók:
25 dkg tetszés szerint bármilyen
gyümölcs (vagy lecsöpögtett befott),
25 dkg tehéntúró,
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
3 tojás,
2 dl tejföl,
3 evokanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 teáskanál sütopor,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj.
A tésztához a sütoporral, 1 evokanál cukorral és a sóval
elkevert lisztet mély tálba öntjük. Közepébe mélyedést
vájunk, ebbe rakunk 1 felütött tojást, a felszeletelt
margarint és 1 dl tejfölt. Az egészet gyorsan
összemorzsoljuk, majd összegyúrva egy cipóba formáljuk.
Kevés liszttel meghintjük a tetejét, és a
hutoszekrényben fél órát pihentetjük. Közben a túrót a
tejföllel és a megmaradt tojással simára keverjük,
porcukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint
édesítjük. Egy nagy tortaforma aljába úgy simítjuk bele
a kinyújtott tésztát, hogy vékony pereme is legyen. Ebbe
töltjük az ízesített túrót, majd a megtöltött formát
elomelegített, forró sütobe toljuk. 10 percig közepes
lángon, további 15 percig takaréklángon sütjük.
Próbaképpen beleszúrunk egy hurkapálcát, s ha már nem
ragad rá a tészta, se a töltelék, akkorra sült meg.
Közben elkészítjük a gyümölcsöt, amit a tetejére rakunk.
Megmossuk, kimagozzuk, egyforma darabokra aprítjuk, és
szépen elrendezzük a még forró tortán. Frissen is, hutve
is nagyon jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése