Házi krémsajt
Hozzávalók
1 szita
1 sűrű szövésű konyharuha
1 magas falú edény
só, bors, zöld fűszer
(nálam majoranna, kakukkfű és bazsalikom volt kéznél)
350 gramm tejföl
(mehet a 450-es is, ha az van)
1 kis doboz natúr joghurt
A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a
konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül),
és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekutyuljuk, de ne vigyük
túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit
próbáljuk a joghurtot a tejfölbe “tolni”.
Hagyjuk
a konyhapulton pár órát (szobahőmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd
mielőtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hűtőbe. Reggel kiszedjük, egy tálba
átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint
zöld fűszerrel ízesítjük.
A csepegtetéssel kapcsolatban most is áll a dolog, hogy
minél tovább hagyjuk csepegni, annál sűrűbb lesz a végeredmény. Tehát ne
aggódjunk, ha reggel nem vettük ki a hűtőből, és csak este jut rá időnk, vagy
akár másnap reggel. Az ízén semmit se fog rontani! ![]()
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése