2020. december 14., hétfő

Kenyér recept

 

Kenyér recept, amit eddig a Panasonic SD-ZZB2512 kenyérsütő géppel sütöttem, de a sütés egy ideje villanysütőben történik:

 

Hozzávalók: 420 ml víz, 1 kk. cukor, 3 kk. só, 40 g margarin, 1,5 ek. búzasikér, 650 g liszt, az adagolóba 7 g porélesztő. A hozzávalókat a keverőüstbe teszem, kivéve az élesztőt, azt az adagolóba. A gép 3-as programján hagyom, hadd dolgozza össze a tésztát, ebben marad kelni is. Ez a program 4 órás, tehát a 3. óra után elkezd sütni. Ezt nem várom meg, előtte néhány perccel kiveszem a megkelt tésztát az üstből, újra átgyúrom kézzel, formázom és sütőpapírra teszem, letakarom egy pamut konyharuhával, ¾ órát kelesztem így. Bekapcsolom a sütőt 200 C°-ra, alsó és felső sütésre, illetve alulra vizet teszek, hogy a kenyér ne száradjon meg sülés közben. A megkelt tésztát kb. 3-4 helyen bevágom, és megkenem vízzel a tetejét, így teszem a sütőrácsra a sütőpapírral. Nem tepsire, csak a rácsra, mert így az alja is szép piros lesz. 50 percig sütöm, majd ha kivettem, szintén megkenem vízzel. Ez a kenyértészta így sütve teljesen más, mint a gépben sütve. Fantasztikusan ropogós lesz, belül puha, gyönyörű lyukacsos. Mindenkinek ajánlom, próbáljátok ki így is sütni, teljesen más az egész állaga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése