Joghurtos pudingtorta
Hozzávalók:
félujjnyi vastagságú piskótakarika,
2 dl joghurt,
4 dl tej,
1 evokanál zselatinpor,
1/2 dl málnaszörp
(vagy egyéb piros színu szörp),
1 zacskó vaníliás pudingpor,
ízlés szerint kevés cukor,
csipetnyi só.
A pudingport 5 evokanál tejjel simára keverjük. A többi
tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejes pudingport,
és folytonosan kevergetve surure fozzük. Félretesszük.
Idonként megkeverjük, nehogy ido elott megdermedjen. A
málnaszörpöt 1/2 dl vízzel összekeverjük, majd a
zselatinporra öntjük. Kevergetve, nagyon kis lángon
addig melegítjük, amíg a por szemcséi eloldódnak. A
joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd
hozzákeverjük a pudingot is. Megkóstoljuk, és annyi
cukorral ízesítjük, amennyitol még nem lesz nagyon édes
- inkább pikáns íze legyen. (Ha nem elég pikáns, akkor
kevés citromlevet is csavarhatunk bele.) Kapcsos
tortakarika aljára fektetjük a vékony piskótát, és
ráöntjük a krémet. Folpack fóliát borítunk a tetejére,
és hagyjuk egészen kihulni, majd betesszük a
hutoszekrénybe. Másnapig hutjük. Tálalás elott
meglazítjuk a tortaforma oldalát, késsel körbevágjuk,
majd a fémlappal együtt tálra csúsztatjuk. A tetejét
tetszés szerint díszíthetjük kókuszreszelékkel,
gyümölcszselébol készített kis formákkal, gyümölccsel,
esetleg csokireszelékkel is. 12 szeletre vágható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése