2020. december 17., csütörtök

Joghurtos pudingtorta

 Joghurtos pudingtorta


Hozzávalók:

félujjnyi vastagságú piskótakarika,

2 dl joghurt,

4 dl tej,

1 evokanál zselatinpor,

1/2 dl málnaszörp

(vagy egyéb piros színu szörp),

1 zacskó vaníliás pudingpor,

ízlés szerint kevés cukor,

csipetnyi só.


A pudingport 5 evokanál tejjel simára keverjük. A többi

tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejes pudingport,

és folytonosan kevergetve surure fozzük. Félretesszük.

Idonként megkeverjük, nehogy ido elott megdermedjen. A

málnaszörpöt 1/2 dl vízzel összekeverjük, majd a

zselatinporra öntjük. Kevergetve, nagyon kis lángon

addig melegítjük, amíg a por szemcséi eloldódnak. A

joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd

hozzákeverjük a pudingot is. Megkóstoljuk, és annyi

cukorral ízesítjük, amennyitol még nem lesz nagyon édes

- inkább pikáns íze legyen. (Ha nem elég pikáns, akkor

kevés citromlevet is csavarhatunk bele.) Kapcsos

tortakarika aljára fektetjük a vékony piskótát, és

ráöntjük a krémet. Folpack fóliát borítunk a tetejére,

és hagyjuk egészen kihulni, majd betesszük a

hutoszekrénybe. Másnapig hutjük. Tálalás elott

meglazítjuk a tortaforma oldalát, késsel körbevágjuk,

majd a fémlappal együtt tálra csúsztatjuk. A tetejét

tetszés szerint díszíthetjük kókuszreszelékkel,

gyümölcszselébol készített kis formákkal, gyümölccsel,

esetleg csokireszelékkel is. 12 szeletre vágható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése