Joghurtkrém cseresznyével
Hozzávalók:
12 dkg cukor,
80 ml. citromlé,
3 levél zselatin,
17,5 dkg natúr joghurt,
1/8 liter tejszín,
0,5 kg cseresznye,
1 csipet gyömbér és fahéj,
kevés örölt vanilia,
1 teáskanál étkezési keményítő,
ízlés szerint cukor
A cukrot és a citromlét addig melegítjük, míg a cukor
fel nem oldódik. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk
összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihülni. Ha már
csak langyos, hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a
habot, és belekeverjük a joghurtba. A krémet
desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk keményedni. A
cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 részét összeturmixoljuk. 4
evőkanál vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd
visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket. A
maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk. Hozzáadjuk a
cseresznyepéphez, a keményítővel és egy kis vízzel
felforraljuk. Ha kihült, a krémre öntjük. Ünnepi
alkalmakkor megbolondíthatjuk a krémet egy kis
cseresznyepálinkával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése