2020. december 17., csütörtök

Joghurtkrém cseresznyével

 Joghurtkrém cseresznyével


Hozzávalók:

12 dkg cukor,

80 ml. citromlé,

3 levél zselatin,

17,5 dkg natúr joghurt,

1/8 liter tejszín,

0,5 kg cseresznye,

1 csipet gyömbér és fahéj,

kevés örölt vanilia,

1 teáskanál étkezési keményítő,

ízlés szerint cukor


A cukrot és a citromlét addig melegítjük, míg a cukor

fel nem oldódik. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk

összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihülni. Ha már

csak langyos, hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a

habot, és belekeverjük a joghurtba. A krémet

desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk keményedni. A

cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 részét összeturmixoljuk. 4

evőkanál vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd

visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket. A

maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk. Hozzáadjuk a

cseresznyepéphez, a keményítővel és egy kis vízzel

felforraljuk. Ha kihült, a krémre öntjük. Ünnepi

alkalmakkor megbolondíthatjuk a krémet egy kis

cseresznyepálinkával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése