2020. december 17., csütörtök

Kinder paradiso

 Kinder paradiso


A tésztához, ebből dupla mennyiség kell!!! Kétszerre megsütni!!!


    4 db tojás

    15 dkg cukor

    10 dkg vaj (puha)

    10 dkg finomliszt

    10 dkg étkezési keményítő

    0.5 csomag sütőpor

    0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt vagy 1 fiola citromaroma)

    1 teáskanál só (csipetnyi)


A krémhez


    5 dl tej

    12 dkg cukor

    2 csomag vaníliás cukor

    1 csipet só

    6 evőkanál finomliszt

    1 citromból nyert citromhéj (reszelt), leve

    néhány csepp rumaroma izlés szerint

    5 dl habtejszín


Tészta készítése:


    A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.

    A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a lisztes keveréket.

    A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.

    Amennyiben a massza túl kemény lenne, kicsit lazíthatjuk 1-2 evőkanál hideg tejjel.

     Sütőpapírral bélelt közepes méretű (kb. 23x35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben készre sütjük. Kb. 30 perc, de tűpróbával lehet ellenőrizni hogy megsült-e a tészta.

    A tésztát hagyjuk kihűlni.


Krém készítése:


    A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.

    A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.

   A krémet időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rumaromával.

    Végül a keményre vert tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk.


Összeállítás:


    Az alsó tésztalapra kenjük a krémet. Nemfog folyni, jól ellehet egyengetni. Majd rátesszük a másik lapot. .

    Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd porcukorral megszórjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése