Kinder paradiso
A tésztához, ebből dupla mennyiség kell!!! Kétszerre megsütni!!!
4 db tojás
15 dkg cukor
10 dkg vaj (puha)
10 dkg finomliszt
10 dkg étkezési keményítő
0.5 csomag sütőpor
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt vagy 1 fiola citromaroma)
1 teáskanál só (csipetnyi)
A krémhez
5 dl tej
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
6 evőkanál finomliszt
1 citromból nyert citromhéj (reszelt), leve
néhány csepp rumaroma izlés szerint
5 dl habtejszín
Tészta készítése:
A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a lisztes keveréket.
A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.
Amennyiben a massza túl kemény lenne, kicsit lazíthatjuk 1-2 evőkanál hideg tejjel.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű (kb. 23x35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben készre sütjük. Kb. 30 perc, de tűpróbával lehet ellenőrizni hogy megsült-e a tészta.
A tésztát hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
A krémet időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rumaromával.
Végül a keményre vert tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk.
Összeállítás:
Az alsó tésztalapra kenjük a krémet. Nemfog folyni, jól ellehet egyengetni. Majd rátesszük a másik lapot. .
Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése