Kosárkák
Hozzávalók:
10 dkg darált dió, 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 evőkanál kakaó, késhegynyi sütőpor, kis kosár alakú sütőformák.
Töltelék: 1. masszához: 4 egész tojás, 30 dkg porcukor, 3 csomag vaníliás cukor.
2. masszához: 25 dkg margarin.
Csokimáz: 10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük.
Töltelék készítése: az 1. massza anyagait jól összedolgozzuk, gőz fölött sűrűre főzzük. Amíg hűl, 25 dkg margarint habosra kikeverjük. Ha kihűlt, a két masszát összekeverjük, és a megsült, kihűlt kosárkákba töltjük, majd mindegyiket csokimázzal bevonjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése