2020. december 17., csütörtök

Kosárkák

 Kosárkák 


Hozzávalók: 


10 dkg darált dió, 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 evőkanál kakaó, késhegynyi sütőpor, kis kosár alakú sütőformák. 

Töltelék: 1. masszához: 4 egész tojás, 30 dkg porcukor, 3 csomag vaníliás cukor.

2. masszához: 25 dkg margarin. 

Csokimáz: 10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé 


A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük. 

Töltelék készítése: az 1. massza anyagait jól összedolgozzuk, gőz fölött sűrűre főzzük. Amíg hűl, 25 dkg margarint habosra kikeverjük. Ha kihűlt, a két masszát összekeverjük, és a megsült, kihűlt kosárkákba töltjük, majd mindegyiket csokimázzal bevonjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése