2020. december 17., csütörtök

Kozák sapka

 Kozák sapka 


Hozzávalók: 


A tésztához (piskóta): 7 db tojás, 21 dkg porcukor, 20 dkg liszt, szódabikarbóna (1 púpozott késhegynyi), 3 dkg kakaó. 

A krémhez: 5 evőkanál liszt, 15 dkg cukor, 1/2 l tej, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg vaj. 

A mázhoz (gáz fölött melegítjük): 5 dkg csokoládé, 5 dkg vaj. 


A piskóta elkészítése: A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A tojás fehérjét habbá verjük és a liszttel (+ szódabikarbóna) "összeemeljük" a kettőt. 

A lehűlt piskótát először félbevágjuk, ribizli lekvárral, és a 2/3 krémmel megkenjük. A két fél piskóta részt óvatosan egymásra rakjuk, majd szeletekre vágjuk. A szeleteket külön-külön átkenjük a megmaradt 1/3 krémmel, és a darabokat kókuszreszelékbe mártogatjuk, mind a 4 oldalán (a tetejét nem kenjük be krémmel!). Tálcára rakjuk egymás mellé. Csokoládémázzal a szeletek tetejét külön-külön bekenjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése