Lekváros kifli
Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveses-vajas tészta
(50 dkg),
1 tojás,
2-3 evokanál finomliszt,
25 dkg kemény sárgabarack-dzsem
(vagy egyéb beszáradt lekvár).
A gyúródeszkát és a tésztát is liszttel meghintjük, fél
mm vékonyra kinyújtjuk. Tenyérnyi háromszögeket szabunk
ki belole. A tésztadarabok közepére rakunk egy
kiskanálnyi kemény lekvárt. (Ha a lekvár folyós,
keverjünk bele 1-2 teáskanálnyi zsemlemorzsát vagy
babapiskóta-morzsalékot, hogy az felszívhassa a
nedvességet, ellenkezo esetben a sülés folyamán a lekvár
kifolyik a süteménybol.) Kifli formájúra felcsavarjuk.
Egy nagy sütolemezt alufólialappal kibéleleünk, és
egymáshoz nem túl közel elhelyezzük rajta a megtöltött
kifliket. A tojást kissé felverjük, és a kiflik tetejét
úgy kenjük meg vele, hogy a kifli oldalára ne folyjon a
tojásból. A sütot közepes lángon 10 percig
elomelegítjük, ezután betoljuk a sütolemezt, és 5 perc
múlva takarékra mérsékeljük a lángot. (A sütotol is
függ, mennyi ido alatt sül meg a tészta.) A sütolemezrol
óvatosan, lapáttal levesszük a kifliket, és tálra
rakjuk. A sütemény a hutoszekrényben akár napokig is
eltartható. A következo fogyasztás elott a sütoben
forrósítsuk át, potosan olyan lesz, mint a friss.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése