2020. december 17., csütörtök

Lekváros kifli

 Lekváros kifli


Hozzávalók:

1 doboz mirelit leveses-vajas tészta

(50 dkg),

1 tojás,

2-3 evokanál finomliszt,

25 dkg kemény sárgabarack-dzsem

(vagy egyéb beszáradt lekvár).


A gyúródeszkát és a tésztát is liszttel meghintjük, fél

mm vékonyra kinyújtjuk. Tenyérnyi háromszögeket szabunk

ki belole. A tésztadarabok közepére rakunk egy

kiskanálnyi kemény lekvárt. (Ha a lekvár folyós,

keverjünk bele 1-2 teáskanálnyi zsemlemorzsát vagy

babapiskóta-morzsalékot, hogy az felszívhassa a

nedvességet, ellenkezo esetben a sülés folyamán a lekvár

kifolyik a süteménybol.) Kifli formájúra felcsavarjuk.

Egy nagy sütolemezt alufólialappal kibéleleünk, és

egymáshoz nem túl közel elhelyezzük rajta a megtöltött

kifliket. A tojást kissé felverjük, és a kiflik tetejét

úgy kenjük meg vele, hogy a kifli oldalára ne folyjon a

tojásból. A sütot közepes lángon 10 percig

elomelegítjük, ezután betoljuk a sütolemezt, és 5 perc

múlva takarékra mérsékeljük a lángot. (A sütotol is

függ, mennyi ido alatt sül meg a tészta.) A sütolemezrol

óvatosan, lapáttal levesszük a kifliket, és tálra

rakjuk. A sütemény a hutoszekrényben akár napokig is

eltartható. A következo fogyasztás elott a sütoben

forrósítsuk át, potosan olyan lesz, mint a friss.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése