2020. december 17., csütörtök

Lángoló almásszelet

 Lángoló almásszelet


150 g búza, 100 g tönkölybúza, 50 g zab, 100 g nád- vagy barnacukor, 1

tojás, 200 g vaj, 1/2 kkanál vaniliapor, 75 g dió, 1 kg savanykás alma, 2

ekanál citromlé, 125 g méz, csipet fahéj, csipet őrölt szegfűszeg, csipet

gyömbérpor, 5 cl Calvados.


A gabonákat őröljük meg ( vagy eleve lisztként vegyük meg ). Gyúrjunk omlós

tésztát a lisztből, a cukorból, a tojásból, 150 g vajból és a vanilia

feléből. Fóliába csomagolva pihentessük hűtőszekrényben. Daráljuk le a diót.

Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almákat, távolítsuk el a magházakat, a

negyed almákat vágjuk hosszában ketté és locsoljuk meg citromlével.

Állandóan kevergetve melegítsük fel a mézet a maradék vajjal, fűszerezzük a

vaniliával, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a gyömbérrel. Sütőpapírral

béleljünk ki egy sütőlemezt, terítsük rá a tésztát és szórjuk meg a dióval.

Szorosan fedjük be az almaszeletekkel és kenjük meg a mézes keverék felével.

180 C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük. Még melegen kenjük rá a

maradék mézes keveréket.  Tűz felett melegítsük fel a Calvadost, öntsük a

süteményre, gyújtsuk meg. Melegen tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése