2020. december 17., csütörtök

Medvehagymás-túrós pogi

 Medvehagymás-túrós pogi


Hozzávalók: kb. 50-60 dkg liszt, 3-4 tk.só (ízlés szerint), 25 dkg ráma,10 dkg tisztított és aprított medvehagyma szárával együtt, 2,5 dkg élesztő (nem futtatjuk), 25 dkg túró, 1 db tojás a tésztába + 1 a megkenéshez, 1 kis poharas tejföl.Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, morzsoljunk bele 5 dkg márvány sajtot is.Diszítéshez szezámmag,reszelt sajt.....


A lisztben elkeverjük a sót és elmorzsoljuk benne a rámát.Hozzáforgatjuk a hagymát. Külön tálban, villával törjük át a túrót,majd adjuk hozzá a márványsajtot és a friss élesztőt is. Adjuk a liszthez a tojással és tejföllel együtt, ezután dolgozzuk ki a tésztánkat nem túl kemény állagúra.Letakarva tegyük legalább 1 órára hűtőbe.

Kapcsoljuk a sütőt légkeverésre és nagyjából 190-200 fokra. Lazán dolgozzuk át a tésztát, nyújtsuk ki 1-1,5 cm vékonyra, szaggasunk pogikat és kenjük a tetejüket felvert tojással. Tetszés szerint diszíthetjük szezámmaggal,reszelt sajttal.Süssük szép aranysárgára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése