2020. december 14., hétfő

Nyers őszíbarackos-csokis torta

 

Nyers őszíbarackos-csokis torta

 

Tészta:

- 10 dkg zabpehely

- 1 ek. kakaópor

- édesítő

- fél citrom leve

- ízlés szerint rum aroma

- kb. 3-4 ek. natúr joghurt az összeállításhoz (vagy helyette víz)

Összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd a forma aljára nyomkodjuk.

 

Őszibarackos réteg:

- 3-4 db őszibarack (nekem most fagyasztott volt)

- 1 ek. kakaópor

- édesítő (én tettem bele kókuszvirág cukrot is a xilit mellé, mert nagyon tetszik az íze :) )

- 2-3 ek. kókuszreszelék (attól függően, hogy mennyire híg a massza a turmixolás után)

- 1 ek. búzacsíra (szintén attól függően, hogy mennyire híg a massza, ha elég sűrű, akkor akár el is hagyható)

- 1 púpozott evőkanál útifű maghéj (szintén a massza állagától függően adagoljuk)

 

Összeturmixoljuk a barackot, kakaót, édesítőt, majd szükség szerint adagoljuk a többi hozzávalót.  Elterítjük a zabpelyhes rétegen.

 

Csokikrém:

 

- 1 db avokádó

- 1 db banán

- édesítő (lehetőleg por állagú)

- 1 púpozott ek. kakaópor

Turmix, majd a torta tetejére simítjuk.

A tetejét megszórtam mandulával, majd mehet a hűtőbe.

 

Nekem ebből az adagból két db mini tortám lett, (fél kilós kókuszzsíros műanyag dobozt használtam formának :), kb. 10 cm átmérővel.)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése