Nyers
őszíbarackos-csokis torta
Tészta:
- 10 dkg
zabpehely
- 1 ek.
kakaópor
- édesítő
- fél
citrom leve
- ízlés
szerint rum aroma
- kb. 3-4
ek. natúr joghurt az összeállításhoz (vagy helyette víz)
Összegyúrjuk,
kicsit pihentetjük, majd a forma aljára nyomkodjuk.
Őszibarackos
réteg:
- 3-4 db
őszibarack (nekem most fagyasztott volt)
- 1 ek.
kakaópor
- édesítő
(én tettem bele kókuszvirág cukrot is a xilit mellé, mert nagyon tetszik az íze
:) )
- 2-3 ek.
kókuszreszelék (attól függően, hogy mennyire híg a massza a turmixolás után)
- 1 ek.
búzacsíra (szintén attól függően, hogy mennyire híg a massza, ha elég sűrű,
akkor akár el is hagyható)
- 1
púpozott evőkanál útifű maghéj (szintén a massza állagától függően adagoljuk)
Összeturmixoljuk
a barackot, kakaót, édesítőt, majd szükség szerint adagoljuk a többi
hozzávalót. Elterítjük a zabpelyhes
rétegen.
Csokikrém:
- 1 db
avokádó
- 1 db
banán
- édesítő
(lehetőleg por állagú)
- 1
púpozott ek. kakaópor
Turmix,
majd a torta tetejére simítjuk.
A tetejét
megszórtam mandulával, majd mehet a hűtőbe.
Nekem ebből
az adagból két db mini tortám lett, (fél kilós kókuszzsíros műanyag dobozt
használtam formának :), kb. 10 cm átmérővel.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése