2020. december 16., szerda

répás süti

 Hozzávalók: 


- 10 dkg vaj vagy margarin 

- 2 dl méz 

- 2 tojás 

- 20 dkg finomra reszelt sárgarépa 

- 10 dkg mazsola 

- 10 dkg apróra vágott dió 

- fél dl narancsé 

- 1 csomag vaníliáscukor 

- 10 dkg liszt 

- 10 dkg búzakorpa 

- 2 tk sütőpor 

- 1 tk szódabikarbóna 

- fél tk só 

- fél tk gyömbérpor 

- 1 kk őrölt szerecsendió 

- 3 kk őrölt fahéj 


Habosítsa fel a vajat egy tálban, majd apránként adja hozzá a langyos mézet. Folyamatos habverés közben tegye hozzá a tojásokat is. Egy másik tálban keverje össze a reszelt répát, a mazsolát, a diót, a narancslevet és a vaníliáscukrot. 


Egy harmadik tálban keverje össze a lisztet, a korpát, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sót , a gyömbért és a szerecsendiót. Az első krémhez keverjen először egy kis adagot a lisztes keverékből, majd a répásból, felváltva, és a lisztessel fejezze be. 


Öntse a tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe, és elmőlegetített sütőben kb. 180 fokon süsse nagyjából 40 percig, tűpróbáig. Hagyja a süteményt a formában még 10 percig hűlni, majd vegye ki belőle. Teljes kihülés után szeletelje, porcukorral meghintve tálalja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése