Hozzávalók:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl méz
- 2 tojás
- 20 dkg finomra reszelt sárgarépa
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg apróra vágott dió
- fél dl narancsé
- 1 csomag vaníliáscukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg búzakorpa
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- fél tk só
- fél tk gyömbérpor
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 3 kk őrölt fahéj
Habosítsa fel a vajat egy tálban, majd apránként adja hozzá a langyos mézet. Folyamatos habverés közben tegye hozzá a tojásokat is. Egy másik tálban keverje össze a reszelt répát, a mazsolát, a diót, a narancslevet és a vaníliáscukrot.
Egy harmadik tálban keverje össze a lisztet, a korpát, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sót , a gyömbért és a szerecsendiót. Az első krémhez keverjen először egy kis adagot a lisztes keverékből, majd a répásból, felváltva, és a lisztessel fejezze be.
Öntse a tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe, és elmőlegetített sütőben kb. 180 fokon süsse nagyjából 40 percig, tűpróbáig. Hagyja a süteményt a formában még 10 percig hűlni, majd vegye ki belőle. Teljes kihülés után szeletelje, porcukorral meghintve tálalja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése