2020. december 16., szerda

Sajtos roló

 Sajtos roló 


Hozzávalók: 


Tészta: 28 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dl tejföl, só. 

A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. 

Töltelék: 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 20 dkg sajt, 2 tojás, só, bors. 


A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük. 


Kis, fából készült, megfelelő vastagságú rudakra van szükség a tészta formára sütéséhez. A tészta csíkokból egyet-egyet feltekerünk a rudacskákra, megkenjük tojással, és megsütjük. Miután kisültek, óvatosan kiskanállal, esetleg habzsák segítségével megtöltjük azokat. A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk. 


Nagyon finom! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése