Szilvás kifli
Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,
30 dkg szilvalekvár,
2 tojás,
kevés citromlé,
porcukor ízlés szerint.
A szilvalekvárra annyi citromlevet öntünk, hogy jó
pikáns legyen, majd összekeverjük. (Ha a lekvár nagyon
kemény, akkor még egy-két evokanál vizet is
hozzáönthetünk, és a lekvárt kissé felmelegítve simára
keverjük.) Ezután ugyancsak hozzákeverünk 1 kissé
felvert tojást. A felengedett tésztát lisztezett
deszkára rakjuk, és a felületét is belisztezzük. Egészen
vékonyra kinyújtjuk. Kis négyszögeket vágunk belole,
majd mindegyikre rákenünk egy kis lekvárt.
Kifliformájúra felcsavarjuk, és a sütolemezre tesszük,
nem nagyon közel egymás mellé. Tetejüket a megmaradt
tojással megkenjük, és az elomelegített forró sütobe
toljuk. 5 percig eros lángon sütjük. A szép
sárgásbarnára sült kis kifliket még melegen, lapát
segítségével leszedjük a sütolemezrol, és tálra vagy
tálcára rakjuk. Hidegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése