2020. december 16., szerda

Szilvás kifli

 Szilvás kifli

        

Hozzávalók:


1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,

30 dkg szilvalekvár,

2 tojás,

kevés citromlé,

porcukor ízlés szerint.




A szilvalekvárra annyi citromlevet öntünk, hogy jó

pikáns legyen, majd összekeverjük. (Ha a lekvár nagyon

kemény, akkor még egy-két evokanál vizet is

hozzáönthetünk, és a lekvárt kissé felmelegítve simára

keverjük.) Ezután ugyancsak hozzákeverünk 1 kissé

felvert tojást. A felengedett tésztát lisztezett

deszkára rakjuk, és a felületét is belisztezzük. Egészen

vékonyra kinyújtjuk. Kis négyszögeket vágunk belole,

majd mindegyikre rákenünk egy kis lekvárt.

Kifliformájúra felcsavarjuk, és a sütolemezre tesszük,

nem nagyon közel egymás mellé. Tetejüket a megmaradt

tojással megkenjük, és az elomelegített forró sütobe

toljuk. 5 percig eros lángon sütjük. A szép

sárgásbarnára sült kis kifliket még melegen, lapát

segítségével leszedjük a sütolemezrol, és tálra vagy

tálcára rakjuk. Hidegen kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése