Hozzávalók: 150 g vörös lencse – kb. 130 Ft (piacon 880 Ft kilója, más helyen majdnem a duplája) 300 ml zöldségleves – kb. 35 Ft 1 hagyma – kb. 10 Ft 1 mangó – kb. 400 Ft (érdemes puhábbat, érettebbet választani) 1 evőkanál currypor – kb. 20 Ft 2 evőkanál olívaolaj – kb. 60 Ft só frissen őrölt bors Összesen: kb. 655 Ft, 4-5 főre elegendő. Elkészítése: A lencsét főzzük meg a zöldséglevesben. Kb. 12 perc, míg magába szívja a folyadékot. Hűlni hagyjuk és közben néhányszor megkeverjük és villával összenyomjuk. Míg a lencse fő, a hagymát apró kockákra vágjuk (ha nem szeretjük, az erős hagyma ízt forrázzuk is le). Mangó húsát is kockázzuk fel. Keverjük össze a kihűlt lencsét, a hagymát és a mangót. Az olíva olajt adjuk hozzá, curryport keverjük bele, és az egészet ízesítsük még, sóval és borssal. Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni. Elkészítési idő: kb. 30 perc. A hűtőben 3-4 napig biztos eláll. Teljes kiőrlésű kenyeret javaslok hozzá. Bevásárló lista Lencsekrém Lencsekrém 150 g vörös lencse – 130 Ft 1 db hagyma – kb. 10 Ft 1 db mangó – kb. 400 Ft olívaolaj fűszerek: currypor, só bors zöldségleves (maradék vagy zöldségleves kocka)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése