Mandulatej
A mandula-víz arányát ízlésünk és pénztárcánk szerint
alakíthatjuk, attól függően, hogy milyen sűrűn szeretjük.
A pépes mandulát is fel lehet használni, sütikbe, turmixba, fagyiba.
A mandulát akár hosszabb ideig is lehet a vízben áztatni, és többször
átdarálni.
Forraljunk fel egy lábasban vizet,
tegyük bele a mandulákat 2-3 percre.
Szűrjük le, és mossuk át a
mandulákat egy kevés hideg vízzel.
Így nagyon könnyű lesz a héját
eltávolítani, csak óvatosan nyomjuk meg az egyik végén és így könnyen kicsúszik
a héjából.
Tegyük a mandulát a turmixgépbe, és
lassan adagolva a vizet magas fokozaton pépessé daráljuk. Leszűrjük.
Van, akik héjával együtt készíti a
mandulatejet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése