Fordított diós kiflik
50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 10 dkg porcukor, 2 dl tej, 1
cs. vaníliás cukor, csipet só, 1 citrom reszelt héja,2 ek. rum, 10 dkg puha vaj
töltelék: 10 dkg pirított és darált dió, 5 dkg
kristálycukor, 1 tk. őrölt fahéj, 5 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral
felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a
sót a vajon kívül hozzáadunk minden alapanyagot és elkezdjük kidolgozni. Ha már
összeállt és kezd leválni az edény faláról, hozzáadjuk a puha vajat és jól
kidagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen, 1 órát pihentetjük. Ujjnyi vékonyra
elnyújtjuk a tésztát és kb. 12 cm széles csíkokra vágjuk. Ezekből a csíkokból 8
cm-es háromszögeket vágunk. Az olvasztott vajjal megkenjük őket és a cukros
dióba jól belemártjuk. Szélesebb felénél kezdjük feltekerni a kifliket úgy,
hogy a diós fele legyen kívül. Zsírozott
tepsire téve, pihentetjük még 15-20 percig, majd előmelegített sütőben, közepes
lángon (180 fok) szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése