2020. december 14., hétfő

Fordított diós kiflik

 

Fordított diós kiflik

50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 10 dkg porcukor, 2 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, csipet só, 1 citrom reszelt héja,2 ek. rum, 10 dkg puha vaj

töltelék: 10 dkg pirított és darált dió, 5 dkg kristálycukor, 1 tk. őrölt fahéj, 5 dkg olvasztott vaj

Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.  A lisztben elkeverjük a sót a vajon kívül hozzáadunk minden alapanyagot és elkezdjük kidolgozni. Ha már összeállt és kezd leválni az edény faláról, hozzáadjuk a puha vajat és jól kidagasztjuk.

Letakarva, meleg helyen, 1 órát pihentetjük. Ujjnyi vékonyra elnyújtjuk a tésztát és kb. 12 cm széles csíkokra vágjuk. Ezekből a csíkokból 8 cm-es háromszögeket vágunk. Az olvasztott vajjal megkenjük őket és a cukros dióba jól belemártjuk. Szélesebb felénél kezdjük feltekerni a kifliket úgy, hogy a diós fele legyen kívül.  Zsírozott tepsire téve, pihentetjük még 15-20 percig, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) szép pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése