Hólabda
Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg cukor
8 tojás
8 kanál forró víz
25 dkg liszt
1 sütőpor
2 kanál kakaó Krémhez:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
rum
3 dl tej
1 cs. vanília
3 evőkanál grízes liszt
Tészta: A cukrot, toj.sárgáját a vízzel jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a
sütőporral), kakaót és a legvégén a toj.fehérjét. Ezt
egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas
a tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a
tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az
kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém: A cukrot a vajjal és a
rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a
lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük
a simára vajjal, majd a fent említett módon. Helyes kis
hólabdákat kapunk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése