2020. december 17., csütörtök

Hólabda

 Hólabda

    

  Hozzávalók:

  Tésztához: 40 dkg cukor 

  8 tojás 

  8 kanál forró víz 

  25 dkg liszt 

  1 sütőpor 

  2 kanál kakaó Krémhez: 

  12,5 dkg vaj 

  12,5 dkg cukor 

  rum 

  3 dl tej 

  1 cs. vanília 

  3 evőkanál grízes liszt 

                

  Tészta: A cukrot, toj.sárgáját a vízzel jól kikeverjük. 

  Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a 

  sütőporral), kakaót és a legvégén a toj.fehérjét. Ezt 

  egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas 

  a tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a 

  tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az 

  kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém: A cukrot a vajjal és a 

  rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a 

  lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük 

  a simára vajjal, majd a fent említett módon. Helyes kis 

  hólabdákat kapunk. Jó étvágyat! 

                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése