2020. december 14., hétfő

KAPROS TÚRÓS LEPÉNY VAGY LEKVÁROS KIFLI

 

KAPROS TÚRÓS LEPÉNY  VAGY  LEKVÁROS KIFLI

 

Hozzávalók: 3 tojás sárgája, 5 dkg élesztő kb. 4 dl tej, 60 dkg liszt, 3-4 kanál cukor, csipet só, 10 dkg lágy vaj.  Közepesen lágy kelt tésztát készítek a szokásos módon, megkelesztem.

Tetejére: 1,5 kg túró, 3 tojás, 3 fél marék liszt, reszelt citromhéj, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. mazsola, 1 cs. lágy vaj, 2 dl tejföl, pici só, egy jó marék kapor, cukor ízlés szerint. Csak lazán összekeverve ráterítem a fél cm-re nyújtott tésztára. Tetejére: 2 dl tejfölben elkeverek 1 tojás sárgáját és azzal kenem át.

Akinek nincs alsó sütése, az süsse egy picit előre a lapot, csak utána menjen rá a töltelék.

A maradék tészta kiválóan megfelel lekváros kiflinek, de legutóbb kakaós csiga is lett belőle, persze akkor dupla adag kell. Jó munkálkodást mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése