KAPROS TÚRÓS LEPÉNY
VAGY LEKVÁROS KIFLI
Hozzávalók: 3 tojás sárgája, 5 dkg élesztő kb. 4 dl tej, 60
dkg liszt, 3-4 kanál cukor, csipet só, 10 dkg lágy vaj. Közepesen lágy kelt tésztát készítek a
szokásos módon, megkelesztem.
Tetejére: 1,5 kg túró, 3 tojás, 3 fél marék liszt, reszelt
citromhéj, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. mazsola, 1 cs. lágy vaj, 2 dl tejföl,
pici só, egy jó marék kapor, cukor ízlés szerint. Csak lazán összekeverve
ráterítem a fél cm-re nyújtott tésztára. Tetejére: 2 dl tejfölben elkeverek 1
tojás sárgáját és azzal kenem át.
Akinek nincs alsó sütése, az süsse egy picit előre a lapot,
csak utána menjen rá a töltelék.
A maradék tészta kiválóan megfelel lekváros kiflinek, de
legutóbb kakaós csiga is lett belőle, persze akkor dupla adag kell. Jó
munkálkodást mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése