Oszibarackparfé
Hozzávalók:
4 dl tejszín,
2 szép nagy, érett oszibarack,
fél citrom leve,
4 evokanál porcukor (vagy édesíto),
2 evokanál tortadara (vagy csokoládéreszlék),
csipetnyi só.
Lehetoleg hosszúkás, szögletes parféformát válasszunk,
mert az jól adagolható. A formát úgy béleljük ki egy
darab folpackfóliával, hogy minden oldalán végigérjen a
fólia. A tejszínbol nagyon kemény habot verünk, és
további felhasználásig a hutoszekrénybe rakjuk. Az
oszibarackot megmossuk, borét lehúzzuk, majd félbevágva,
kimagozzuk és feldaraboljuk. A citromlével együtt
turmixgép poharába tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot és a
sót, majd addig keverjük, amíg suru pép lesz belole.
(Mire péppé válik, addigra a cukor feloldódik benne.) Az
oszibarackpépet óvatosan belekeverjük a tejszínhabba. Ha
a massza már egynemu, akkor a bélelt formába úgy töltjük
be a felét, hogy a képen látható módon mintegy háromszöget alkosson. (Tehát kissé félrebillentve, ferdén töltjük bele a habot. Persze ha ez bonyolultnak tunik, a szokásos módon töltsük félig a formát.) Meghintjük a tortadarával, majd a hab másik felét is rátöltjük. A tetejét simára egyengetve, befedjük egy másik darab fóliával, és rögtön betesszük a mélyhutobe.Legalább fél napig kell fagyasztani.Tálalás elott közvetlenül hosszúkás tálra vagy deszkára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Kevés tejszínhabbal és/vagy gyümölcsszeletekkel, csokoládéreszelékkel feldíszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése