2020. december 17., csütörtök

Oszibarackparfé

 Oszibarackparfé

      

Hozzávalók:

4 dl tejszín,

2 szép nagy, érett oszibarack,

fél citrom leve,

4 evokanál porcukor (vagy édesíto),

2 evokanál tortadara (vagy csokoládéreszlék),

csipetnyi só.

                        

Lehetoleg hosszúkás, szögletes parféformát válasszunk, 

mert az jól adagolható. A formát úgy béleljük ki egy 

darab folpackfóliával, hogy minden oldalán végigérjen a 

fólia. A tejszínbol nagyon kemény habot verünk, és 

további felhasználásig a hutoszekrénybe rakjuk. Az 

oszibarackot megmossuk, borét lehúzzuk, majd félbevágva, 

kimagozzuk és feldaraboljuk. A citromlével együtt 

turmixgép poharába tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot és a 

sót, majd addig keverjük, amíg suru pép lesz belole. 

(Mire péppé válik, addigra a cukor feloldódik benne.) Az 

oszibarackpépet óvatosan belekeverjük a tejszínhabba. Ha 

a massza már egynemu, akkor a bélelt formába úgy töltjük 

be a felét, hogy a képen látható módon mintegy háromszöget alkosson. (Tehát kissé félrebillentve, ferdén töltjük bele a habot. Persze ha ez bonyolultnak tunik, a szokásos módon töltsük félig a formát.) Meghintjük a tortadarával, majd a hab másik felét is rátöltjük. A tetejét simára egyengetve, befedjük egy másik darab fóliával, és rögtön betesszük a mélyhutobe.Legalább fél napig kell fagyasztani.Tálalás elott közvetlenül hosszúkás tálra vagy deszkára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Kevés tejszínhabbal és/vagy gyümölcsszeletekkel, csokoládéreszelékkel feldíszítve kínáljuk. 

          

    


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése