2020. december 17., csütörtök

Parfékockák

 Parfékockák


Hozzávalók:

3 dl tejszín,

5 dkg étcsokoládé,

1-2 evokanál méz ízlés szerint,

a díszítéshez tetszés szerint reszelt csokoládé, gyümölcs, tejszínhab,

csokoládéöntet.

                        

A csokoládét nagy lyukú reszelon lereszeljük. 2 darab 

jégkockatartót és 2 darab jégkockatartó nagyságú fóliát 

elokészítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd 

óvatosan beleforgatjuk a mézet és a reszelt csokoládét. 

Gyorsan megtöltjük a masszával a jégkockatartó üregeit, 

és fóliával letakarjuk. Azonnal betesszük a mélyhutobe. 

Legalább 3 órán keresztül fagyasztjuk. Tálalás elott 

elokészítjük a parfé díszítéséhez szánt anyagokat: 

például tejszínhabot, reszelt csokoládét és friss vagy 

befott (lecsurgatott) gyümölcsöt. Jó, ha elozoleg a 

kompótos tálkákat vagy a kehelypoharakat is elohutjük, 

mert így a parfé nehezebben olvad el. Közvetlenül 

fogyasztás elott a megtöltött jégkockatartót kivesszük a 

mélyhutobol, és 5 percnyi várakozás után - ugyanúgy, 

mint a jégkockát - a parfékockákat kitördeljuk belole. 

Feldíszítjük az elokészített hozzávalókkal, és azonnal 

tálaljuk. A parfé akkor jó igazán, ha nem túl édes. 

Ugyanígy készíthetünk gyümölcsös parfét. Ez esetben a 

gyümölcsöket összezúzzuk, vagy nagyon apróra vágjuk, és 

tejszínhabba keverjük. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése