Parfékockák
Hozzávalók:
3 dl tejszín,
5 dkg étcsokoládé,
1-2 evokanál méz ízlés szerint,
a díszítéshez tetszés szerint reszelt csokoládé, gyümölcs, tejszínhab,
csokoládéöntet.
A csokoládét nagy lyukú reszelon lereszeljük. 2 darab
jégkockatartót és 2 darab jégkockatartó nagyságú fóliát
elokészítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd
óvatosan beleforgatjuk a mézet és a reszelt csokoládét.
Gyorsan megtöltjük a masszával a jégkockatartó üregeit,
és fóliával letakarjuk. Azonnal betesszük a mélyhutobe.
Legalább 3 órán keresztül fagyasztjuk. Tálalás elott
elokészítjük a parfé díszítéséhez szánt anyagokat:
például tejszínhabot, reszelt csokoládét és friss vagy
befott (lecsurgatott) gyümölcsöt. Jó, ha elozoleg a
kompótos tálkákat vagy a kehelypoharakat is elohutjük,
mert így a parfé nehezebben olvad el. Közvetlenül
fogyasztás elott a megtöltött jégkockatartót kivesszük a
mélyhutobol, és 5 percnyi várakozás után - ugyanúgy,
mint a jégkockát - a parfékockákat kitördeljuk belole.
Feldíszítjük az elokészített hozzávalókkal, és azonnal
tálaljuk. A parfé akkor jó igazán, ha nem túl édes.
Ugyanígy készíthetünk gyümölcsös parfét. Ez esetben a
gyümölcsöket összezúzzuk, vagy nagyon apróra vágjuk, és
tejszínhabba keverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése