2021. május 24., hétfő

Zabfalatkák házilag

 

Zabfalatkák házilag

  

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/59345463_402920856971399_8878659086959247360_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=565ad119ba85da6a3ea246c94842d047&oe=5D654BBF

Hozzávalók:

20 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt

10 dkg darált dió vagy kókuszreszelék

15 dkg darált zabpehely

15 dkg eritrit (ha nem vagy édes szájú lehet kevesebb is, én 50 g-ot szoktam beletenni, ha egyedül eszem)

½ citrom reszelt héja (elhagyható, de finomabb, ha van benne)

20 dkg vaj

½  tk. sütőpor

1 db tojás

 

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a zabpehellyel, a dióval vagy kókuszreszelékkel, az eritrittel, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsolom a vajat. A tojást felverem, hozzáadom és tésztát gyúrok. (Ha nem akar összeállni pici vizet teszek hozzá)

30 percre hűtőbe teszem, majd lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtom, és pogácsaszaggatóval  kb. 6 cm átmérőjű korongokat szaggatok belőle. (Pogácsaszaggató helyett más formát is használhatunk.)

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és előmelegített sütőben 180°C-on megsütöm.

Tipp:

Ha kókuszreszeléket használhatunk, egy kis víz is kell bele, mert szárazabb a tészta.

Kókuszosból nekem 6 cm-es pogácsaszaggatóval 54 db lett.

A diósból nekem 6 cm-es pogácsaszaggatóval 55 db lett.  

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése