Japán
1
kg csirkemell lebőrözve , kicsontozva ( sertéscombból és pulykából is csináltam
már) 2x2-es kockákra vágom, ízesítem :3 dkg gyömbér, 3 dkg só, 3 evőkanál
szójaszósz, kicsi fehérbors, egy közepes fej fokhagyma (zúzva). A gyömbér lehet
kicsit kevesebb, a szójaszósz több (attól függően , hogy apámék vagy apósomék
jönnek ebédre ) tálban összekeverem , 1 órát pihen. Ezután hozzáadom 10-15 dkg
liszt és 4 tojás keverékét. Nokedlitészta állagú lesz. Bő forró olajban a
kockákat darabonként kisütöm. (Gyakorlatilag beleszaggatom az olajba mint a
nokit, az sem baj ha két kocka összeragad.) Az asztalra citromszeletkékkel
körítve kerül ( ez fontos, mert mindenki saját ízlésének megfelelően csöpögtet
a húskockákra és a gyömbér a citrommal utánozhatatlan aromát ad az ételnek)
Nálunk rizs illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése