2021. május 7., péntek

japán étel

  

 

Japán

 

 

 

1 kg csirkemell lebőrözve , kicsontozva ( sertéscombból és pulykából is csináltam már) 2x2-es kockákra vágom, ízesítem :3 dkg gyömbér, 3 dkg só, 3 evőkanál szójaszósz, kicsi fehérbors, egy közepes fej fokhagyma (zúzva). A gyömbér lehet kicsit kevesebb, a szójaszósz több (attól függően , hogy apámék vagy apósomék jönnek ebédre ) tálban összekeverem , 1 órát pihen. Ezután hozzáadom 10-15 dkg liszt és 4 tojás keverékét. Nokedlitészta állagú lesz. Bő forró olajban a kockákat darabonként kisütöm. (Gyakorlatilag beleszaggatom az olajba mint a nokit, az sem baj ha két kocka összeragad.) Az asztalra citromszeletkékkel körítve kerül ( ez fontos, mert mindenki saját ízlésének megfelelően csöpögtet a húskockákra és a gyömbér a citrommal utánozhatatlan aromát ad az ételnek) Nálunk rizs illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése