Zsemle, kifli
Hozzávalók:
2 dl teljes kiőrlésű búzaliszt vagy teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 tk. sütőpor
1 púpos ek. tápiókakeményítő
2 púpos ek. útifűmaghéj
1 tk. só
1 dl víz
1 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj
2 ek. almaecet
2-3 ek. lenmag (vagy szezámmag, napraforgómag, köménymag) (el is hagyható)
Elkészítés:
Jól összekevertem, 30 percet pihentettem, vizes kézzel formáztam és 180
fokon 35-40 percig sütöttem.
2 db kifli és 2 db zsemle lett belőle.
Finom, levegős.
Az eredeti recept innen származik: https://www.facebook.com/groups/758835774303541/permalink/1126103714243410/?comment_id=1126178927569222&reply_comment_id=1127434520776996¬if_id=1547057694073940¬if_t=group_comment
Mivel nem vagyok gluténérzékeny a liszteket lecseréltem, így a víz mennyiségét
is csökkentenem kellett. Ez így finom, de kísérletezek meg vele, hátha működik
sütőpor nélkül, és kevesebb tápiókakeményítővel, útifűmaghéjjal.
Az átalakított receptet írtam le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése