2021. május 7., péntek

zsemle

https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/49790848_326471241292684_3545383803633532928_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=a87c91e818f5adb0a7056164f68a19f8&oe=5CEAAB99https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/52601857_383219902464890_1443608546217295872_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=b3dd79f5ccd8396e0718a527a8e79fb8&oe=5CE3DD35Zsemle, kifli 

Hozzávalók:
2 dl teljes kiőrlésű búzaliszt vagy teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 tk. sütőpor
1 púpos ek. tápiókakeményítő
2 púpos ek. útifűmaghéj
1 tk. só
1 dl víz
1 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj
2 ek. almaecet
2-3 ek. lenmag (vagy szezámmag, napraforgómag, köménymag) (el is hagyható)


Elkészítés:
Jól összekevertem, 30 percet pihentettem, vizes kézzel formáztam és 180 fokon 35-40 percig sütöttem.
2 db kifli és 2 db zsemle lett belőle.
Finom, levegős.

Az eredeti recept innen származik: https://www.facebook.com/groups/758835774303541/permalink/1126103714243410/?comment_id=1126178927569222&reply_comment_id=1127434520776996&notif_id=1547057694073940&notif_t=group_comment
Mivel nem vagyok gluténérzékeny a liszteket lecseréltem, így a víz mennyiségét is csökkentenem kellett. Ez így finom, de kísérletezek meg vele, hátha működik sütőpor nélkül, és kevesebb tápiókakeményítővel, útifűmaghéjjal.
Az átalakított receptet írtam  le.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése